Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Încă o premieră la Timișoara… un RECORD MONDIAL. Podul de PET-uri a fost inaugurat FOTO

- Advertisement -

La inițiativa celor de la EcoStuff România, în urmă cu câteva săptămâni demara acțiunea ”cu.podu”, o acțiune care, mai întâi de toate, avea nevoide de fabulosul număr de peste 100.000 de sticle din plastic (PET-uri), pentru ca după strângerea acestora să înceapă construirea modulelor în care aveau să fie introduse sticlele, pentru ca acestea să nu se desprindă.

Odată realizate modulele, sticlele de plastic (legate între ele) au fost introduse în modulele cu schelet metalic și plasă de sârmă și mai apoi transportate până în apropierea terasei Flora de pe malul Begăi. Aici a început o altă muncă titanică – asamblarea acestor module, rând pe rând și mai apoi ”finisarea” elementelor podului, însă totul s-a făcut cu ajutorul a câtorva zeci, poate sute, de voluntari.

Munca lor nu a fost în zadar și iată că astăzi, ”cu.podu” a devenit dintr-un vis frumos, o realitate cotidiană, Podul de Cartea Recordurilor fiind inaugurat în jurul orei 17:00. De la eveniment nu putea lipsi primarul Nicolae Robu, care a fost, așa cum ne-a obișnuit, primul timisorean ce a urcat podul în care s-au ”investit” exact 104.502 de sticle de plastic. “Este o nouă premieră a Timișoarei și sperăm să intrăm în Cartea Recordurilor, pentru că acest pod este realizat cu 104.502 sticle de plastic. Recordul anterior a fost de vreo 40.000 și nu s-a realizat chiar un pod, așa cum e acesta, ci un fel de punte. Aici s-a muncit din greu. Trebuie să spunem că noi am vrut, prin acțiunea aceasta, să tragem un semnal către cetățeni să colecteze aceste PET-uri și să le predea celor care reciclează. E mare păcat să poluăm apele”, a spus Nicolae Robu, la inaugurarea podului.

Timișorenii care vor să traverseze podul trebuie să cunoască câteva reguli elementare cum ar fi: să manifeste o atenție sporită la trecerea pe suprafața podului, să nu fumeze, să nu alerge pe pod și nici să nu sară, iar doamnele și domnioarele ar face bine să nu meargă pe pod cu tocuri! Pe timp de noapte, podul va fi iluminat cu led-uri, iar organizatorii promit concerte, Filarmonica Banatul urmând să ofere un spectacol proiectului de pe Bega.

Organizatorii atrag atenția părinților care-și duc odraslele să vadă podul de PET-uri, că cei mici nu au voie să urce pe pod nesupravegheați, întrucât acest lucru poate fi periculos.

Podul va putea fi omologat de către cei de la Cartea Recordurilor, numai prin ”corespondență”, întrucât proiectul s-a bazat pe voluntariat, iar deplasarea reprezentanților Guinness World Records la Timișoara este extrem de costisitoare, iar inițiatorii proiectului nu-și permit plata acestor taxe.

Foto: Timișoara – oraș european

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore