Nicolae Robu cheamă PDL-ul în Consiliul Director al ACS Poli Timișoara

- Advertisement -

Împăcare politică la Poli. După ce zilele trecute, primarul a retras de pe oridinea de zi problema numirii unui nou membru în Consiliul Director de la ACS Politehnica Timișoara,  deoarece nu dorea ca pe acel post să intre un pesedist, astăzi Robu s-a înmuiat și a explicat că a găsit cea mai bună soluție pentru aplanarea conflictului. Edilul este dispus să mai înființeze un loc în Consiliul Director, și să cheme primele trei partide, după numărul de consilieri locali și județeni, care să ocupe, în mod proporțional, cele patru locuri. Asta înseamnă că și PDL va avea un reprezentant. Robu a subliniat că proiectul ACS Politehnica Timișoara nu trebuie să aibă culoare politică, și mai ales, este necesar ca echipa să aparțină tuturor timișorenilor, indiferent de culoarea politică, de etnie sau de câți bani are fiecare.

„La Poli eu v-am explicat cum stau lucrurile, eu nu am această atitudine de respingere a dorinței PSD de a avea un al doilea reprezentant  în consiliul director din interes pentru PNL, PNL nu are nici un interes la Poli și nici un partid nu ar trebui să aibă vreun interes la Poli. Eu consider că acest fenomen fotbalistic sublim numit ACS Poli trebuie să fie apolitic, trebuie ferit de orice suspiciune că ar avea vreo conotație politică, și trebuie să fie a tuturor timișorenilor indiferent de pozitia socială, de etnie sau culoarea politică, indiferent de orice criteriu. De aceea fac propunerea să mai înființăm un loc în Consiliul Director, astfel încât, în cadrul acestui Consiliu să existe câte un reprezentant pentru fiecare din primele trei partide după numărul de consilieri locali și consilieri județeni. După cum știți, acestea sunt, în ordine, PNL-PSD-PDL. Ar fi de bun augur ca și un partid care nu face parte din alianța la putere în plan local să aibă un reprezentant în Consiliul Director, pentru a da semnalul că proiectul Noua Poli nu este un proiect politic. Dacă ar fi functional un Consiliu Director mai numeros, atunci am putea să mergem  chiar mai departe, să invităm și alte partide, dar nu este, de aceea trebuie să ne oprim la primele trei formațiuni politice” a explicat primarul.

Nicolae Robu a completat spunând că decizia finală va fi luată marți, 11 martie,  la următorul  plen al Consiliului Local.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare