Robu despre Tăriceanu: S-a dus la Palatul Victoria ca un cerșetor și a plecat cu traista goală

0
580

Nicolae Robu îl compătimește pe fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu, despre care spune că și-a pus capăt carierei politice într-un mod lamentabil. Mai mult, edilul nu crede că Partidul Social Democrat îl va susține pe fostul prim-ministru al României în concursul pentru președinție, dar dacă ar face-o ar fi un câștig pentru PNL, deoarece ar candida un liberal și un fost liberal…

„Cu amărăciune vă spun că după părerea mea, Tăriceanu și-a pus punct carierei politice de o manieră lamentabilă și eu nu am văzut nici un om politic din România într-o situație atât de umilă cum l-am văzut pe dânsul când s-a dus de unul singur, ca un cerșetor, la Palatul Victoria și s-a întors tot singur, necondus măcar din politețe până la poartă, cu traista goală. Mă îndoiesc că PSD îl va susține, dar ne-am bucura dacă s-ar întâmpla asta pentru că atunci nu am avea o problemă să câștigăm președinția. Ce impresie de forță ar lăsa PNL, doi candidați la președinție, unul din partea PNL, unul din partea PSD.”

Robu a mai declarat că el nu crede că va dezerta cineva din PNL, deoarece a vorbit cu membrii locali și toți sunt dezamăgiți de gestul lui Tăriceanu.

„Din Timiș nu cred că  o să plece vreun membru, pe orice poziție s-ar afla și nu am auzit nici un coleg în momentul de față care să nu fie decepționat de gestul domnului Tăriceanu. Este de neînțeles pentru că Tăriceanu s-a dovedit un prim-ministru foarte bun și chiar aveam imaginea unui om de stat.”

Edilul a încheiat cu anunțarea unei posibile colaborări cu PDL, în condițiile în care o vor cere interesele Timișoare. Robu consideră că, deși alianța USL s-a destrămat la nivel național, în Timiș încă funcționează o Uniune pe care primarul o numește simplu Alianța. Totuși, a ținut el să completeze, parteneriatul va rezista atâta vreme cât toți actorii implicați nu vor avea pretenții nejustificate și nu vor atacat poziția vreunui liberal.

„Ar putea exista o colaborare cu PDL, am colaborat și până acum, îmi doresc ca pentru bunul mers al lucrurilor in Timișoara să am susținearea tuturor consilierilor pe proiectele care nu au legături politice. Ce o să fie pe viitor nu știu, dar un lucru aș vrea să fie clar: dacă vom păstra această alianță în plan local, care nu se mai cheamă USL, se cheama Alianța, pur și simplu, atunci evident că va trebui ca partenerii să se dovedească loiali, corecți și fără pretenții nejustificate, și pe de altă parte vor trebui să respecte tot ce noi am negocat până la ora actuală în plan local, adică să nu se atingă de nici un liberal aflat în diverse poziții, în deconcentrate. În momentul în care se vor atinge de vreun liberal și vor încălca un protocol ar însemna că prin asta solicită încheierea raporturilor de aliere. Dacă vrem să fim aliați în plan local atunci trebuie să ne respectăm reciproc și să respectăm ce am negociat” a încheiat Robu.

Spune-ţi opinia civilizat!