Scandalul Robu-Stoia ia amploare. Fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu, se „implică”: Robu să rupă mâine protocolul cu PSD

- Advertisement -

După ce i-a cerut public astă-vară lui Robu să nu se mai lase „călărit” de PSD, Funeriu a postat astăzi un mesaj, pe blogul personal, prin intermediul căruia laudă iniţiativa primarului Timişaorei de a „pune piciorul în prag”. Acesta este convins că social-democraţii timişoreni vor „capul” lui Robu, pentru a-l înscăuna pe Sorin Grindeanu (PSD), pe funcţia de primar al Capitalei Banatului.

Vă redăm în continuare postarea ex-ministrului Daniel Funeriu, legată de această problemă:

„Despre Timişoara, cu dragoste. Despre politicienii din Timişoara, cu milă. Despre politicianul Robu cu speranţă

Politicienii Timişoarei sunt de o calitate foarte proastă. Toţi. Când a dat Timişoara o voce credibilă la nivel naţional în ultimii 10 ani? Spun asta pentru că astăzi a avut loc un eveniment major, pe care l-am prezis de multă vreme, dar ale cărui semnificaţii sunt mult mai mari decât ceea ce pare a fi cazul acum. Şi care arată că Timişoara este zero la nivelul politicienilor. Lucru care mă doare. Explicaţii:

1) i-am cerut domnului Robu încă din vară să nu se mai lase „călărit” de PSD. M-a asigurat atunci că el este „masculul politic alfa” şi că nu-l „călăreşte” PSD împreună cu camarila din spatele PSD. Astăzi recunoaşte implicit că am avut dreptate şi face un gest de curaj politic, punând piciorul în prag. Numai că între timp raportul de forţe nu mai este în favoarea sa. Iată de ce: camarila PSD l-a pus într-o situaţie jenantă prin scandalul cu sediul PSD, toate contractele grase ale primăriei au fost câştigate de firme arondate grupului infracţional organizat care este în spatele PSD Timiş, decontează politic toate gafele făcute de aceste firme care acum exasperează timişorenii (trafic, etc), PSD apare mediatic ca principalul luptător împotriva mafiei care a cucerit centrul, cu toate că mafiile din jurul PSD sunt responsabile pentru această mizerie, domnului Robu i se coace (cam pe nedrept dar cu largul său concurs) o imagine de „ciudăţelul de pe facebook” (nu e intrinsec rău să comunici pe fb), „egocentric” (cine nu e în politică?), „se dă mare că joacă fotbal” (bravo lui că face sport). Pe scurt este ridiculizat şi săpat de comunistoizii vicleni ai PSD, care îi pun în cârcă orice eşec şi capitalizează orice succes.

Concluzia este că, aproape a pierdut lupta cu PSD (nu știu dacă PNL e cu el sau e un blat cu PSD pe care el îl ignoră). Mai are totuşi o soluţie, salvatoare pentru el, pentru PNL şi pentru Timişoara.

2) Miza reală nu este Stoia sau Robu. Miza reală este lupta (blatul?) dintre Grindean şi structura PNL aparent condusă de dl. Robu. De ce? Pentru că PSD aşteaptă cu sufletul la gură iminenta sentinţă a procesului dlui Robu legat de incompatibilitate. Această sentinţă poate să ducă la pierderea mandatului de către dl. Robu şi noi alegeri. Caz în care PSD vrea să-l impună pe Grindean. PNL nu vrea să lase primăria dar, dacă dl. Robu nu face ceva spectaculos, în cazul unei sentinţe nefavorabile dlui Robu, Grindean va câştiga fluierând (mai puţin în situaţia unui candidat (comun) surpriză şi foarte puternic al „dreptei”, whatever that means).

3) În concluzie asistăm aşadar la o luptă de poziţionare pentru Primăria Timişoara, în aşteptarea sentinţei din procesul dlui Robu. Cea mai mare tragedie pentru noi, timişorenii, ar fi ca Timişoara să încapă pe mâna PSD. Să nu ziceţi că nu v-am spus…

4) Soluția este simplă: să rupă mâine protocolul cu PSD şi să anunţe moartea colaborării PSD-PNL în Timiş. Asta poate face din dl. Robu un adevărat lider naţional, indiferent de ce se întâmplă la proces. Este win-win: dacă pierde procesul pleacă în erou, cu fruntea sus. Dacă îl câştigă atunci chiar că va fi „masculul politic alfa” al oraşului.

Are toate argumentele solide: a fost sistematic blocat de un PSD care stă la pândă după contracte şi după deznodământul procesului. Ştie foarte bine că la nivel naţional USL abia mai răsuflă şi, dacă la Timişoara, s-ar da în vileag mizeria a tot ceea ce înseamnă USL în esenţa sa, aş fi, din nou, mândru de oraşul meu. Domnule Robu, just do it, nu vă învăţ rău. Dacă nu o veţi face -mâine- ne vom întâlni la o bere peste 5 ani şi vom plânge unul pe umărul celuilalt soarta oraşului pe care îl iubim şi care va fi intrat sub bocancul PSD. Luni poate fi prea târziu. Timişoara merită mai mult curaj.

Oricum, cred că în semn de solidaritate cu oraşul meu îmi voi stabili domiciliul din nou în Timișoara. Whatever that means.

PS: totuși, astăzi dl Robu a făcut un gest politic curajos, de care îl credeam în stare, dar pe care nu-l mai aşteptam. Din păcate tardiv. Oricum, şi-a atras respectul meu.

PPS: Am scris greşit numele dlui GrindeanU. Involuntar asta a confirmat calitatea politicienilor din Timişoara, nici nu am auzit de el până acum. Şi nu a auzit nimeni mai departe de Jimbolia, chiar dacă e parlamentar… Mare om, mare.” a scris Funeriu pe blogul său personal.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare