Abia a început campania electorală și PSD atacă ACL, la Timișoara. Cum îl acuză Grindeanu pe Robu

- Advertisement -

La numai câteva ore de la startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale de pe data de 2 noiembrie 2014, apare și primul ”atac” verbal la nivel local. După ce ACL, sau mai bine spus PDL și PNL au demarat campania în Piața Victoriei din Timișoara în prezența primarului capitalei Banatului, Nicolae Robu, alături de câțiva tineri ai celor două partide, deputatul Sorin Grindeanu sare la gâtul edilului-șef de pe Bega. Motivul? Mai multe, pe care le puteți citi mai jos, în cadrul unei declarații trimise la redacție, cu puțin timp în urmă.

”Cu regret am constatat că debutul campaniei electorale în Timișoara a stat sub semnul demagogiei. Primarul Nicolae Robu, flancat de câțiva pedeliști și foarte puțini liberali, i-a scos în ploaie pe tinerii din organizația politică pe care o conduce pentru a-i „asorta” la borcanele de murături și la cârnații așezați pe rafturile amplasate în Piața Operei.

Înțelegem exercițiile de imagine electorală și încercarea ACL – structură politică de tip hermafrodit – de a capta interesul bănățenilor și de a-l profila pe domnul Klaus Iohannis drept „neamțul care face lucrurile bine”, însă discrepanța dintre faptele și vorbele prezidențiabilului din Sibiu e la fel de mare ca în cazul primarului Nicolae Robu. Domnul Iohannis a recunoscut măcar, cu multă sinceritate, că e un simplu „politruc”, însă primarul Timișoarei insistă să se profileze ca un mare și vizionar administrator. Sigur, pe lângă celelalte calități de fotbalist, chitarist, poet, producător muzical, etc.

Domnul Robu putea să-și pună în lumină capacitatea de bun gospodar prin verificarea riguroasă a modului în care banii publici se scurg din primărie. Mă refer direct și explicit la pleiada de firme peneliste abonate la contracte cel puțin dubioase cu municipalitatea. De asemenea, mă așteptam ca Nicolae Robu să le explice jurnaliștilor prezenți în centrul orașului de ce nu a organizat mai bine deschiderea șantierelor din Timișoara, izolarea spațiilor în care se lucrează și mai ales de ce primăria nu e în stare să elaboreze la timp documentațiile necesare accelerării lucrărilor în zona istorică. Faptul că s-a fotografiat printre borcane cu gem și murături nu cred că îi va convinge pe timișoreni că domnul Robu e un bun administrator.

Așteptăm cu interes alte și alte momente „artistice” de acest fel, puse în scenă de domnul Nicolae Robu, un veritabil maestru de ceremonii. Cu domnia sa în rolul principal și, dacă se poate, în toate celelalte roluri secundare.

Deputat Sorin Grindeanu
Președinte PSD Timișoara”

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare