Peste 1.400 de amenzi au fost aplicate de poliţiştii rutieri din Timiş, în numai patru zile

- Advertisement -

În perioada 4-7 noiembrie 2013, poliţiştii rutieri din judeţul Timiş au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

În doar patru zile, oamenii legii au întocmit 13 dosare penale conducătorilor de autovehicule care nu posedau permise de conducere sau conduceau autovehicule neînmatriculate.

Au fost aplicate 1.423 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 218 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 704 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 23 de permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi pentru încălcarea limitelor de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Pe lângă acestea, „rutieriştii” au mai retras 34 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice.

În zilele de weekend, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare