Vitezomani amendați de Poliția Rutieră în cadrul programului european „Speed”

Date:

În perioada 14-20 aprilie, Poliţia Română a coordonat o acţiune în cadrul  campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene), pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în perioada  01.01-11.04.2014,  comparativ cu perioada similară a anului 2013, relevă că 8 accidente, cu două mai multe ca anul trecut,  soldate cu decesul a 4 persoane, tot cu două mai multe ca în perioada similară de anul trecut şi rănirea gravă a altor 7, au avut drept principală cauză viteza prea mare şi neadaptată condiţiilor de drum.

Au fost  folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni şi au aplicat 724 de sancţiuni conducătorilor auto care au apăsat pedala de acceleraţie prea tare. Totodată, au fost reţinute 25 de permise de conducere, 18 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză cu peste 50 km/h .

Poliţiştii  recomandă tuturor conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare