Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieEuro a coborât de Paşte la 4,46 lei

Euro a coborât de Paşte la 4,46 lei

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cursul a urcat luni la 4,4695 lei, a doua zi el coborând la 4,4646 lei. Exacerbarea violenţelor din Ucraina, acolo unde ar putea apare o nouă secesiune a regiunilor din Est, a provocat deprecierea leului la jumătatea săptămânii, cotaţiile din piaţă crescând la 4,48 lei, iar media fiind stabilită la 4,4762 lei, maximul ultimelor trei săptămâni. Ultimele două şedinţe au fost mai calme, astfel că vineri cursul a coborât la 4,4607 lei, nivel foarte apropiat de cel de la finalul săptămânii precedente. Piaţa valutară s-a deschis vineri la 4,46 – 4,4630 lei, cotaţii identice cu cele de la închiderea precedentă. Faptul că pieţele financiare occidentale au fost închise, cu prilejul sărbătorilor de Paști, au limitat foarte multe volumele de tranzacţionare. La închidere cotaţiile erau de 4,46 – 4,4630 lei.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro a fost tranzacţionat pentru jumătatea anului la 4,488 lei, investitorii anticipând o evoluţie mai agitată pentru leu, în contextul situaţiei explozive de la graniţa de est a României.

Dolarul american a crescut în prima parte a săptămânii la 3,2342 lei, a coborât joi la 3,2233 lei pentru ca vineri media să fie de 3,2281 lei. După o creştere la 3,6797 lei, maxim al ultimelor patru săptămâni, francul elveţian a scăzut vineri la 3,6578 lei.

Perechea euro/dolar s-a stabilizat pe pieţele internaţionale în apropierea pragului de 1,38 dolari, ea fluctuând între un minim de 1,3791 şi un maxim de 1,3864 dolari. La închiderea de joi a pieţelor americane tranzacţiile se realizau la 1,3813 dolari, pentru ca vineri, pe cele asiatice, singurele unde se mai realizau transferuri, euro să fluctueze între 1,3810 şi 13821 dolari.

Evoluţia dolarului a fost influenţată de afirmaţiile lui Janet Yellen, preşedintele Fed, care a afirmat că va dobânzile scăzute din SUA vor trebui să fie menţinute mai mult timp aproape de 0%.

La Sibiu, euro s-a tranzacţionat pe iunie la 1,38 – 1,3863 iar pe decembrie la 1,3782 – 1,39 dolari, în timp ce uncia de aur cu scadenţa în 28 aprilie a fluctuat între 1.294 şi 1.329 dolari.

*Analiza cuprinde perioada 14–18 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Posta Romana linisteste pensionarii: Pensiile vin intre 10 si 20 ianuarie 2020

Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala....

Vanzatorii ambulanti, ”expulzati” de pe platoul pietei din zona Dambovita, la Timisoara

Poliția Locală din Timișoara a aplicat zeci de sancțiuni și a confiscat marfă expusă...

Cautat de politisti dupa ce a inselat un batran cu 900 de lei. Suna la 112 daca il vezi

Alertă în Timiş. Oamenii legii caută un bărbat suspectat de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune....