Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentCântăreţul francez Manu Chao, headliner la pre-evenimentul Plai 2014

Cântăreţul francez Manu Chao, headliner la pre-evenimentul Plai 2014

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Muzeul Satului Bănăţean, „casa” festivalului Plai, urmează să gazduieasca concertul unuia dintre cei mai îndrăgiţi şi influenţi muzicieni din lume. Manu Chao va performa în faţa timişorenilor pe 25 iunie, începând cu orele 21:00. Preţul unui bilent la pre-evenimentul Plai va costa 75 de lei.

Pe numele său adevărat Jose-Manuel Thomas Arthur Chao, s-a născut în inima Franţei, la Paris. Talentul său muzical l-a purtat de-a lungul timpului prin mai multe genuri, de la rock, sansoneta, salsa, reggae, ska și raï (stil algerian). Manu cântă în franceză, engleză, spaniolă, catalană, portugheză, galiciană, arabă și wolof, iar piesele sale denotă acel stil caracteristic plin de dinamism şi voie bună. După cinci albume în cadrul trupei Mano Negra, artistul a pornit pe un drum individual şi în 1998 a văzut lumina zilei primul său material discografic „Clandestino” sub numele de Manu Chao. Albumul ce conţine 16 piese croşetează o diversitate de genuri printre care reggae, rock, rumba şi ritmuri braziliene. Lansarea acestuia i-a adus notorietate în întreaga lume, fiind vândut în peste 3 milioane de copii şi a pus bazele a ceea ce înseamnă Manu Chao. „Proxima estacion… Esperanza“ este cel de al doilea album, lansat în 2001. Printre cele 17 piese pe care le conţine se numără şi celebra „Me gustas tu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

„Dragă Plai”,mesaje din toate colţurile lumii GALERIE FOTO

Festivalul Plai a luat naştere în anul 2006, prin contopirea multiculturalităţii cu artă şi...

Festivalul timișorean PLAI, renominalizat la European Festival Awards. Susţine-l și tu!

Festivalul Plai a luat naștere în anul 2006, anul acesta derulănd cea de a...