Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialRecordul de înălţime al unei clădiri se pregăteşte să cadă! CEA MAI...

Recordul de înălţime al unei clădiri se pregăteşte să cadă! CEA MAI ÎNALTĂ clădire din lume va avea 1 kilometru VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Dacă la ora actuală cea mai înaltă clădire de pe Mapamond este reprezentată de turnul Burj Khalifa, ridicată în ultimul deceniu în Dubai, cu o înălţime maximă de 828 de metri şi 123 de etaje, recordul va cădea peste doar câţiva ani.

Cea mai înaltă clădire din lume va fi construită în următorii ani în Arabia Saudită şi va avea o înălţime de 1 kilometru. Aceasta va fi cu circa 180 de metri mai înaltă decât actuala deţinătoare a recordului. Costurile de ridicare şi finalizare a clădirii au fost estimate la circa 1,2 miliarde de dolari.

„Monstrul” de oţel şi sticlă, denumită Kingdom Tower (Turnul regatului), va fi construit începând de săptămâna viitoare şi va ecesita aproximativ 80.000 de tone de oţel. Clădirea va înălţată în oraşul Jeddah din Arabia Saudită, pe coasta Mării Roşii şi va avea 167 de etaje.

[responsive_youtube

Foto:gizmodo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare