Curse de la Timișoara la Istanbul și Dubai, de pe Aeroportul ”Traian Vuia”. Cum este posibil

- Advertisement -

Directorul Comercial al Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” din Timişoara, Daniel Stamatovici, a participat la începutul lunii februarie, la Londra, la o întâlnire anuală internaţională în domeniul turismului şi aviaţiei, denumită REETEX, la care au participat reprezentanţi din 60 de ţări. În cadrul acestui eveniment, reprezentantul AIT a avut discuţii punctuale cu 6 companii aeriene, multe dintre ele nefiind la primul contact cu reprezentanţii Aeroportului Timişoara.

Una dintre cele mai importante companii aeriene din această parte a continentului european, Turkish Airlines, şi-a arătat din nou interesul de a defini un plan de afacere pentru o legătură între Timişoara şi Asia, prin deschiderea unei rute directe către Istanbul, iar prin intermediul acestui nod aerian, pasagerii să poată fi conectaţi cu toată Asia.

De asemenea arabii de la Etihad Airways sunt interesați să facă studii pentru a evalua rentabilitatea unor rute Timişoara-Dubai şi/sau Timişoara Abu-Dhabi, ambele destinaţii fiind noduri aeriene care vor face legătura cu continentul asiatic.

Reprezentanţii companiei aeriene Vueling Airlines s-au arătat interesaţi de o conexiune între Timişoara şi Manchester, în timp ce Air Europa şi Alitalia s-au arătat interesate de Timişoara ca nouă destinaţie de pe aeroporturile din Italia şi Spania. Compania Thomas Cook ar dori să studieze posibilitatea de a lega Timişoara de nordul Europei.

”Suntem interesaţi ca de la Timişoara să existe destinaţii ce pot face legătura cu Asia, dar şi cele către nordul Europei. De asemenea vrem să dezvoltăm şi destinaţii cât mai diverse în Europa de Vest şi de Sud. Este important să fim legaţi cât mai bine de aeroporturi care sunt noduri aeriene, astfel încât pasagerii din Timişoara să poată zbura spre destinaţii cât mai diverse în toată lumea”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Au avut loc şi întâlniri importante cu reprezentanţii tour-operatorilor de turism care s-au arătat interesaţi de a dezvolta şi alte destinaţii de vacanţă pe timp de vară (de exemplu Dubai), legături realizate prin curse charter, însă vor analiza şi posibilitatea de a organiza şi chartere de iarnă.

În afară de întâlnirile prestabilite, au avut loc şi alte întâlniri cu reprezentanţii diferitelor agenţii de turism şi autorităţi naţionale din domeniul turismului din Maroc, China, Croaţia, Republica Moldova, Franţa, Polonia şi Irlanda, astfel încât au fost stabilite deja mai multe contacte pentru demararea unor discuţii şi dezvoltarea unor posibile colaborări în viitorul apropiat pentru deschiderea de noi destinaţii directe spre şi dinspre Timişoara.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara trece la orarul de vara. Apar curse noi

Aeroportul Internațional Timişoara (AIT) anunţă că, începând de duminică,...

Ryanair si Tarom zboruri suplimentare București-Timișoara și retur

Compania aeriană Ryanair va introduce, începând cu luna octombrie,...

Vacanța în Dubai, un lux din ce în ce mai accesibil românilor

Cu pachete turistice care pornesc de la 495 de...

Din aceeași categorie

Categorii Populare