Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Avionul care pleca de la Timișoara înspre Charleroi, ÎNTORS după ce o pasăre l-a lovit înaintea decolării

- Advertisement -
Miercuri, 17 iunie 2015, un avion al companiei Wizzair care trebuia să decoleze, conform programării, la ora 10:45, a decolat mai târziu de pe pista aeroportului din Timișoara, cu destinația Charleroi (Belgia).

Imediat după decolare, pilotul aeronavei a solicitat turnului de control al aeroportului permisiunea de aterizare de urgență după ce o pasăre a izbit violent parbrizul avionului și a fisurat geamul din fața sa.

Pasagerii au fost evacuați din aeronavă, aceștia aflându-se, în siguranță, în terminalul aeroportului, așteptând ca o altă aeronavă să-i transporte spre destinație. Conform programării afișate pe site-ul Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timișoara, aeronava trebuia să plece înspre Charleroi (a doua oară) la ora 12:35, însă zborul a fost amânat din nou, pentru la ora 14:00.

Primele concluzii indică o problemă la sistemul de combatere a pericolelor potențiale generate de păsări pe care l-a instalat conducerea aeroportului timișorean. Acesta fie a devenit nefuncțional, fie, din diferite motive numai de ei știute, cei din conducerea AIT l-au oprit. Conducerea aeroportului a investit masiv în ultimii ani în acest sistem de îndepărtare a păsărilor din zonă.

UPDATE: Un reprezentant al companiei Free Communication, agenția de relații publice Wizz Air, ne-a transmis, după momentul în care avionul a părăsit Aeroportul Internațional Timișoara, că aeronava implicată în incident a fost înlocuită cu un alt aparat de zbor care a preluat pasagerii și îi transportă în siguranță la destinație. Acesta ne-a informat că, de fapt, ”pasărea a lovit aeronava când aceasta era încă pe pistă, în timpul decolării. Pasagerii au fost debarcați din aeronavă în siguranță, ei nu au fost evacuați”. Acesta a explicat că aeronava implicată în incident a fost reținută la sol pentru verificări.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore