Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăExclusivAvionul care pleca de la Timișoara înspre Charleroi, ÎNTORS după ce o...

Avionul care pleca de la Timișoara înspre Charleroi, ÎNTORS după ce o pasăre l-a lovit înaintea decolării

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Miercuri, 17 iunie 2015, un avion al companiei Wizzair care trebuia să decoleze, conform programării, la ora 10:45, a decolat mai târziu de pe pista aeroportului din Timișoara, cu destinația Charleroi (Belgia).

Imediat după decolare, pilotul aeronavei a solicitat turnului de control al aeroportului permisiunea de aterizare de urgență după ce o pasăre a izbit violent parbrizul avionului și a fisurat geamul din fața sa.

Pasagerii au fost evacuați din aeronavă, aceștia aflându-se, în siguranță, în terminalul aeroportului, așteptând ca o altă aeronavă să-i transporte spre destinație. Conform programării afișate pe site-ul Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timișoara, aeronava trebuia să plece înspre Charleroi (a doua oară) la ora 12:35, însă zborul a fost amânat din nou, pentru la ora 14:00.

Primele concluzii indică o problemă la sistemul de combatere a pericolelor potențiale generate de păsări pe care l-a instalat conducerea aeroportului timișorean. Acesta fie a devenit nefuncțional, fie, din diferite motive numai de ei știute, cei din conducerea AIT l-au oprit. Conducerea aeroportului a investit masiv în ultimii ani în acest sistem de îndepărtare a păsărilor din zonă.

UPDATE: Un reprezentant al companiei Free Communication, agenția de relații publice Wizz Air, ne-a transmis, după momentul în care avionul a părăsit Aeroportul Internațional Timișoara, că aeronava implicată în incident a fost înlocuită cu un alt aparat de zbor care a preluat pasagerii și îi transportă în siguranță la destinație. Acesta ne-a informat că, de fapt, ”pasărea a lovit aeronava când aceasta era încă pe pistă, în timpul decolării. Pasagerii au fost debarcați din aeronavă în siguranță, ei nu au fost evacuați”. Acesta a explicat că aeronava implicată în incident a fost reținută la sol pentru verificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare