Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăExclusivLemne FURATE cu TIR-ul, în Timiș! Legislația PROASTĂ și ”legăturile” hoților cu...

Lemne FURATE cu TIR-ul, în Timiș! Legislația PROASTĂ și ”legăturile” hoților cu statul scot la iveală metodele de furt FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Luni, 15 iunie 2015, un șofer din localitatea timișeană Carani avea de făcut un transport de 24 de metri cubi de lemn, conform documentației pe care o avea la bord.

Odată ce și-a îndeplinit sarcina, bărbatul în vârstă de 56 de ani, s-a gândit să mai facă o cursă, similară, pentru a-și rotunji veniturile persoanale (sau, cine știe?), așa că a doua zi a mai plecat încă o dată pe același traseu, dar cu documentele din ziua precedentă.

Bărbatul a fost oprit de polițiștii rutieri la Sânandrei și a avut o surpriză! ”În data de 16 iunie 2015, în jurul orei 13:20, un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost depistat conducând un autotren pe DJ 692, în localitatea Sânandrei, transportând material lemnos – lemn de foc, în cantitate de 30,83 metri cubi. I s-a întocmit proces verbal de constatare a contravenției și i s-a confiscat întreaga cantitate de lemn din camion, aceasta urmând să fie predată Ocolului Silvic Timișoara”, ne-a declarat Ionuț Bocancea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean. Amenda pe care a primit-o șoferul se ridică la 5.000 de lei.

De fapt, bărbatul care transporta lemnul a prezentat polițiștilor care l-au oprit un aviz de transport valabil pentru ziua de luni, 15 iunie 2015. Cum valabilitatea unui astfel de aviz se întinde pe durata a 72 de ore, polițiștii au intrat la suspiciuni și nu mică le-a fost mirarea când și-au dat seama că șoferul se afla la al doilea transport de material lemnos, de aceeași specie de lemn și aproximativ același număr de bușteni.

Crezând că-i poate duce de nas pe oamenii legii, șoferul a continuat să mintă, până când unul dintre polițiști i-a solicitat diagramele TIR-ului. Cu toate că acestea indicau faptul că pe data de 15, șoferul a stat, polițistul a constatat că acesta făcuse un număr suplimentar de 400 de kilometri, de unde a concluzionat că șoferul care transporta lemnul mai făcuse o cursă similară. În plus, camionagiul avea documentele întocmite pentru cantitatea de 24 de metri cubi, nu pentru 30, atât cât avea încărcătura sa.

Mai mult, deși materialul lemnos era compus din bușteni, lemnul era trecut ca lemn de foc în documente, iar acesta nu trebuie marcat precum materialul lemnos folosit în industrie, fapt pe care s-au bazat și cei implicați în acest tip de transport, pentru că este suficient de clar că nu doar șoferul este implicat.

Iată că, în ciuda faptului că se discută în Consiliul Suprem de Apărare a Țării de modificarea Codului Silvic și înăsprirea pedepselor pentru hoții de lemn din pădurile țării, aceștia ignoră în continuare orice semnale și fură cât îi duc camioanele, asta și pentru că o amendă care ajunge la maximum 5.000 de lei poate fi ”recuperată” foarte rapid.

Să fie oare implicate și personaje politice în această amânare a modificării Codului Silvic, ținând cont de faptul că până și Adam Crăciunescu – ”regele”, pardon, directorul Romsilva (Regia Națională a Pădurilor) și reprezentant de seamă al PSD Timiș este cercetat în dosare penale în care este acuzat de faptul că ar fi retrocedat ilegal hectare întregi de păduri și nu doar atât…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Dezastrul Colterm! Timișorenii, obligați să scoată din buzunar peste 21 milioane euro pentru că primarul Dominic Fritz a uitat să-l trezească din somn pe...

Aduceți-vă aminte când, în plină campanie electorală, Dominic Fritz avea soluții la orice problemă...

Demagog cu gura plină! Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Cel mai simplu e să dai lecții la toată lumea și tu să faci...

Politistul local care a jignit grosolan un fotoreporter din Timisoara, in Comisia de disciplina. Asteptam sanctiunea!

Agentul Avramescu a ajuns în Comisia de Disciplină a Compartimentului Control Intern din cadrul...