Poliţia Locală Timişoara a aplicat, până acum, un număr de zece sancţiuni contravenţionale, fiecare de câte 2.000 lei pentru societatea „Îngerii Galbeni Asigurări SRL”, cu sediul în Giarmata, în baza HCL 146/2014, pentru că a blocat şi ridicat autoturismele mai multor cetăţeni în parcările unor societăţi sau centre comerciale. În toate cazurile menţionate persoanele păgubite au depus şi plângeri penale la secţiile de Poliţie Naţională pentru comiterea infracţiunii de furt pentru autovehiculele ridicate.

Potrivit HCL 146/2014, se interzice blocarea, ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor de alte unităţi cu excepţia celor autorizate de Primăria Municipiului Timişoara și se interzice depozitarea vehiculelor ridicate în alte spaţii decât cele aprobate de către Primăria Municipiului Timişoara. De asemenea, toate centrele comerciale au obligaţia să deschidă parcările pentru clienţii acestora sau să controleze accesul acestora prin bariere. Acestea au obligaţia de a înştiinţa clienţii cu privire la modalitatea de parcare, respectiv perioada de timp oferită pentru parcarea vehiculelor clienţilor, precum şi sancţiunile în caz de neconformare. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează contraveţional cu amendă de la 2.000 – 2.500 lei.

Cu siguranţă şi alte instituţii ale statului care au competenţe în astfel de cazuri s-au sesizat şi efectuează verificări privind legalitatea acţiunilor societăţii respective, cu atât mai mult cu cât la Poliţia Locală creşte de la zi la zi numărul de reclamaţii pentru fapte de acest gen.

Culmea este că reprezentanţii celor de la „Îngerii Galbeni” se bazează pe faptul că au contestat amenzile primite, fiind convinşi că ei au dreptate. Mai grav e că au început de zilele acestea să apară cazuri de clienţi care chiar ies din magazinele care au cotracte cu firma respectivă, cu cumpărăturile şi cu bonurile de casă şi totuşi se trezec cu maşinile ridicate de „Îngeri”.

3 COMENTARII

  1. Bine zice ET, ar trebui la intrarea in parcarile acestor magazine sa se puna semne, ca lumea sa stie si sa le evite!

  2. Problema este in egala masura a magazinelor care isi trateaza clientii astfel. Daca IG nu ar avea contract cu firmele respective nu ar face asta in parcari. Ar trebui facute publice numele acestor magazine si boicotate. Sa cumpere ‘ingerii galbeni’ de la ei…

    • Asa este…..eu am patit asta la PROFI C. SAGULUI… masina era si pornita imi cumparam un sandvich de la taraba aia din parcare…….si tot au actionat ,….nici de amenda de aproape 500 lei nu am scapat…..am fost la ei am vb si la profi…..dar nimic nu s.a rezolvat…..te amana de pe o zi pe alta…….pana inebunesti de plimbari la ei….cu scuze… azi nu e seful….maine e in concediu… la un moment dat ei stiu ca vei renunta…..cand le vezi nesimtirea……

Comments are closed.