Era de aşteptat! Tot mai mulţi timişoreni APELEAZĂ la Poliţia Locală când le sunt FURATE maşinile de Îngerii Galbeni

- Advertisement -

Poliţia Locală Timişoara a aplicat, până acum, un număr de zece sancţiuni contravenţionale, fiecare de câte 2.000 lei pentru societatea „Îngerii Galbeni Asigurări SRL”, cu sediul în Giarmata, în baza HCL 146/2014, pentru că a blocat şi ridicat autoturismele mai multor cetăţeni în parcările unor societăţi sau centre comerciale. În toate cazurile menţionate persoanele păgubite au depus şi plângeri penale la secţiile de Poliţie Naţională pentru comiterea infracţiunii de furt pentru autovehiculele ridicate.

Potrivit HCL 146/2014, se interzice blocarea, ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor de alte unităţi cu excepţia celor autorizate de Primăria Municipiului Timişoara și se interzice depozitarea vehiculelor ridicate în alte spaţii decât cele aprobate de către Primăria Municipiului Timişoara. De asemenea, toate centrele comerciale au obligaţia să deschidă parcările pentru clienţii acestora sau să controleze accesul acestora prin bariere. Acestea au obligaţia de a înştiinţa clienţii cu privire la modalitatea de parcare, respectiv perioada de timp oferită pentru parcarea vehiculelor clienţilor, precum şi sancţiunile în caz de neconformare. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează contraveţional cu amendă de la 2.000 – 2.500 lei.

Cu siguranţă şi alte instituţii ale statului care au competenţe în astfel de cazuri s-au sesizat şi efectuează verificări privind legalitatea acţiunilor societăţii respective, cu atât mai mult cu cât la Poliţia Locală creşte de la zi la zi numărul de reclamaţii pentru fapte de acest gen.

Culmea este că reprezentanţii celor de la „Îngerii Galbeni” se bazează pe faptul că au contestat amenzile primite, fiind convinşi că ei au dreptate. Mai grav e că au început de zilele acestea să apară cazuri de clienţi care chiar ies din magazinele care au cotracte cu firma respectivă, cu cumpărăturile şi cu bonurile de casă şi totuşi se trezec cu maşinile ridicate de „Îngeri”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare