FOTO INADMISIBIL Un timişorean va fi executat silit datorită incompeteneţei instituţiilor statului român. Vezi ce-a păţit

- Advertisement -

Un timişorean şi-a achiziţionat un autoturism în 2005, pe care, ulterior, l-a vândut în 2007. Având actele „la zi” acesta nu şi-a mai făcut probleme pentru ceea ce, poate, Statul Român nu avea să facă. Astfel, după circa trei ani de la vânzarea autoturismului, mai exact în 2010, timişoreanul nostru s-a trezit că are de plătit o sumă fabuloasă, ca impozit pentru maşina pe care o vânduse în 2007. După ce-a făcut puţin „spectacol”, fără de care în instituţile româneşti eşti „luat de prost”, Poliţia a radiat maşina din circulaţie, dar ţineţi cont – DUPĂ TREI ANI!!!

Ei bine, ce treabă avem noi cu acest caz? Simplu. Omul se trezeşte cu poştaşul la uşă, poştaş ce avea să-i înmâneze o scrisoare deosebit de importantă chiar zilele trecute. Deschide plicul, iar înăuntru marea „surpriză”! Înştiinţare de la un executor judecătoresc din judeţul Caraş Severin, prin care i se aduce la cunoştinţă că i s-a pus poprire pe conturi pentru faptul că a fost surprins în trafic, fără a poseda o rovinietă, în data de 25 octombrie 2010 (!), dată la care autotusimul cu pricina nu se mai afla în proprietatea timişoreanului de circa trei ani, maşina fiind înstrăinată în luna decembrie 2007. De ce s-a ajuns în situaţia asta? Tocmai pentru că între Poliţia Română, unde se radiază vehiculele din circulaţie, şi C.N.A.D.N.R. – instituţia care se ocupă de colectarea taxei pe roviniete, nu există o corelare a bazelor de date!

Aşadar, se pune problema în felul următor, timişoreanul fie va fi executat silit pentru o faptă pe care a comis-o altcineva, iar autorităţile statului au „dormit în picioare”, fie acesta va da în judecată instituţiile statului, mai exact Poliţia Română şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, pentru nedreptatea pe care acestea i-au făcut-o. Bineînţeles că bărbatul va alege cea de-a doua variantă, pentru că, aşa cum spuneam mai sus, în România dacă nu faci puţin „spectacol” eşti luat de prost.

Vă mai amintiţi acum câţiva ani când preşedintele Traian Băsescu spunea că instituţile statului nu au un sistem informatic bine pus la punct pentru a putea colabora în situaţii de acest gen? Iată că nici acum acest sistem nu se vrea implementat.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare