Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriFOTO INADMISIBIL Un timişorean va fi executat silit datorită incompeteneţei instituţiilor statului...

FOTO INADMISIBIL Un timişorean va fi executat silit datorită incompeteneţei instituţiilor statului român. Vezi ce-a păţit

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Un timişorean şi-a achiziţionat un autoturism în 2005, pe care, ulterior, l-a vândut în 2007. Având actele „la zi” acesta nu şi-a mai făcut probleme pentru ceea ce, poate, Statul Român nu avea să facă. Astfel, după circa trei ani de la vânzarea autoturismului, mai exact în 2010, timişoreanul nostru s-a trezit că are de plătit o sumă fabuloasă, ca impozit pentru maşina pe care o vânduse în 2007. După ce-a făcut puţin „spectacol”, fără de care în instituţile româneşti eşti „luat de prost”, Poliţia a radiat maşina din circulaţie, dar ţineţi cont – DUPĂ TREI ANI!!!

Ei bine, ce treabă avem noi cu acest caz? Simplu. Omul se trezeşte cu poştaşul la uşă, poştaş ce avea să-i înmâneze o scrisoare deosebit de importantă chiar zilele trecute. Deschide plicul, iar înăuntru marea „surpriză”! Înştiinţare de la un executor judecătoresc din judeţul Caraş Severin, prin care i se aduce la cunoştinţă că i s-a pus poprire pe conturi pentru faptul că a fost surprins în trafic, fără a poseda o rovinietă, în data de 25 octombrie 2010 (!), dată la care autotusimul cu pricina nu se mai afla în proprietatea timişoreanului de circa trei ani, maşina fiind înstrăinată în luna decembrie 2007. De ce s-a ajuns în situaţia asta? Tocmai pentru că între Poliţia Română, unde se radiază vehiculele din circulaţie, şi C.N.A.D.N.R. – instituţia care se ocupă de colectarea taxei pe roviniete, nu există o corelare a bazelor de date!

Aşadar, se pune problema în felul următor, timişoreanul fie va fi executat silit pentru o faptă pe care a comis-o altcineva, iar autorităţile statului au „dormit în picioare”, fie acesta va da în judecată instituţiile statului, mai exact Poliţia Română şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, pentru nedreptatea pe care acestea i-au făcut-o. Bineînţeles că bărbatul va alege cea de-a doua variantă, pentru că, aşa cum spuneam mai sus, în România dacă nu faci puţin „spectacol” eşti luat de prost.

Vă mai amintiţi acum câţiva ani când preşedintele Traian Băsescu spunea că instituţile statului nu au un sistem informatic bine pus la punct pentru a putea colabora în situaţii de acest gen? Iată că nici acum acest sistem nu se vrea implementat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00, atât în municipiul Timișoara, cât...

Posibilă tragedie evitată de jandarmi, la Timişoara! Un tânăr a pus în pericol siguranţa mai multor persoane

Un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timişoara, aflat în patrulare pe străzile...

Razie în Timişoara, seara trecută! Ce nereguli au găsit poliţiştii în doar două ore?

Polițiștii rutieri, în acţiune seara trecută, la Timişoara! Timp de două ore polițiștii au...