Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialParlamentul European votează astăzi asupra suspendării acordului SWIFT: protecţia datelor

Parlamentul European votează astăzi asupra suspendării acordului SWIFT: protecţia datelor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Acordul SWIFT, încheiat în 2010, prin care Uniunea Europeană oferă Statelor Unite ale Americii date privind plăţile bancare ale cetăţenilor europeni – în scopul combaterii terorismului, ar putea fi suspendat azi de Parlamentul European (PE).

În urma acuzaţiilor conform cărora NSA ar fi avut acces la datele financiare personale SWIFT, acordul a fost examinat în cadrul unei audieri, pe 24 septembrie 2013, la comisia pentru libertăţi civile şi într-o dezbatere plenară, pe 9 octombrie.

Votul din cadrul comisiei pentru libertăţi civile a fixat mandatul Parlamentului pentru negocierile cu statele membre în vederea reformei legislaţiei UE în domeniul protecţiei datelor – care doreşte să ofere oamenilor mai mult control asupra datelor personale online.

Conform acestuia, utilizatorii de internet trebuie să aibă dreptul ca datele să le fie şterse la cerere. Companiile trebuie să ceară consimţământul explicit al persoanelor înainte să proceseze datele acestora. Sancţiunile pentru companiile care încalcă regulile se vor ridica la 100 de milioane de euro sau 5% din venitul anual. În cazul în care unei companii i se cere de către o ţară terţă să dezvăluie informaţii personale colectate în UE, compania este obligată să ceară întâi aprobarea autorităţilor naţionale pentru protecţia datelor, se arată într-un comunicat emis de PE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Allview dezvaluie noi detalii despre viitoarea serie de smartphone-uri romanesti – X6

După participarea la MWC 2019, unde a prezentat viitorul flagship X6 Xtreme, Allview, brandul...

iPhone XR – cel mai nou terminal Apple, disponibil in Romania

Cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est, a...

Increderea in Uniunea Europeana scade considerabil in ochii romanilor! Nu mai ”vedem” beneficiile…

Ultimul sondaj Eurobarometru comandat de Parlamentul European arată că la nivel european există un...