piata-de-peste

Timişoara ar putea avea o piaţă la standarde moderne, realizată cu bani de la Uniunea Europeană. Asta anunţă consilierul local PNL Sandu Ştefan, la iniţiativa căruia au fost amenajate şi cele trei pieţe volante din capitala Banatului.

Acesta a scris pe Facebook „Continuăm demersurile pentru realizarea într-un termen rezonabil a pieţei de peşte din Timișoara. Dacă săptămâna trecută s-a identificat o potențială sursă de finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime ce ar putea finanță o cotă de 100% din cheltuielile eligibile ale proiectului, acum analizăm o prima propunere de locație pentru realizarea acestei piețe în zonă Dâmbovița. Dacă această corespunde necesităților de funcționalitate și acces, cred că lucrurile pot intră în linie dreaptă. Am toată convingerea că analizând modul în care asemenea obiective sunt realizate, viitorii proiectanții vor îmbină elementele arhitecturale cu funcționalitatea spațiului astfel încât să se realizeze un obiectiv de referință pe hartă orașului. Cred că experimente nereușite, superficiale, de genul Pieții Iosefin, nu-și mai au locul în Timisoare zilelor noastre”.

Primăria Timişoara a anunţat recent că a luat măsuri pentru modernizarea Pieţei 700. Intervenţiile au inclus vopsirea spaţiilor în care comercianţii îşi expun marfa, dar şi instruirea vânzătorilor pentru menţinerea curăţeniei în zonă. Municipalitatea are în plan şi să demoleze bazinul de peşte construit în piaţă, dar şi să mute ghena de gunoi de peste drum de clădirile City Business Center.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.