ziua-internationala-a-iei-romanesti

Asociația Pentru Vorbirea Bănățană, în parteneriat cu Asociația Unlimited Timișoara și cu susținerea Consiliului Județean Timiș și Muzeul Satului Bănățean Timișoara, invită timișorenii la celebrarea Zilei Internaționlă a Iei Românești.

Evenimentul are loc duminică, 21 iunie 2015, la Muzeul Satului Bănățean, str. A.Imbroane, nr.1, începând cu ora 12:00. Intrarea publicului este liberă, iar activitățile se vor desfășura în Gospodăria Chizătău, care se află pe aleea ce pornește spre dreapta, după casa de bilete a muzeului.

”Din program vă putem dezvălui că vor fi mai multe ateliere pentru copii mici și mari deopotrivă cum ar fi: desen, modelat, cusut, olărit, momente muzicale și de dans popular. Invitații noștri, Asociația Bunicuțelor din Uzdin, Asociația Literar-Artistică Tibiscus din Serbia și Colecția etnografică Marius Matei vor avea expuse costume, jucării și alte obiecte tradiționale”, ne-au dezvăluit organizatorii.

Începând cu orele 15:00 participanții la eveniment vor avea parte de un spectacol de dansuri populare cu ansamblul Asociației Lunca Pogănișului și un moment muzical alături de Ansamblul de Percuție Splash.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here