Tentativă de mituire a unui poliţist de frontieră din Timiş, eşuată

- Advertisement -

Joi, pe data de 14 noiembrie 2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Timişoara, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din România, două persoane, o femeie şi un bărbat, care însoţeau o minoră.

După efectuarea formalităţilor specifice, poliţistul de frontieră a constatat că cei doi adulţi nu aveau documentele legale necesare pentru ieşirea din ţară a minorului, fapt ce a fost adus la cunoştinţa celor în cauză. În aceste împrejurări, bărbatul i-a oferit agentului de poliţie de frontieră un plic în care se afla suma de 100 lei, pentru ca acesta din urmă să nu-şi îndeplinească atribuţiile legale în urma celor constatate şi pentru a-i permite minorei să iasă din ţară fără a fi respectate condiţiile prevăzute de lege.

Poliţistul de frontieră a refuzat mita şi a denunţat fapta ofiţerilor D.G.A. – Serviciul Judeţean Timiş, care s-au prezentat la faţa locului împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi au constatat săvârşirea infracţiunii.

Cele două persoane au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, în vederea continuării cercetărilor pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 7 alin. 2 din Legea 78/2000 cu referire la art. 255 Cod Penal.

Foto:max-media.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Cincisprezece migranti prinsi in zona de frontiera Oravita

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră...

Trei barbati din Afganistan, opriţi la frontiera! Au vrut sa treaca, pe jos, in Ungaria

Aseară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de...

15 irakieni si sirieni opriti de politistii de frontiera la granita cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră...

Din aceeași categorie

Categorii Populare