Vacanța în Dubai, un lux din ce în ce mai accesibil românilor

- Advertisement -

Cu pachete turistice care pornesc de la 495 de euro și o cheltuială medie de 700 de euro de persoană pentru un sejur de o săptămână, Dubaiul devine un lux accesibil pentru turiștii români, prin programele Pegas Holidays, brandul specializat în vacanțe de lux al uneia dintre cele mai mari agenții de turism din România. Cererea a explodat în ultimii doi ani, în 2014 înregistrându-se creșteri de 200% față de anul anterior.

Oraș al recordurilor, al luxului și al excentricităților arhitecturale, Dubai este o destinație cosmopolită, cu un aer futuristic, care atrage anual milioane de turiști din toate colțurile lumii. Cele mai mari clădiri, mall-uri și parcuri de distracții din lume, cele mai luxoase hoteluri și restaurante, plaje fine, moschei, muzee, toate se regăsesc în oferta unică a ”perlei Orientului Mijlociu”.

”În ultimii ani, Dubai şi Emiratele Arabe Unite au devenit o destinaţie tot mai interesantă și pentru turiştii români. Cererea pentru această zonă a început să crească începând din 2013 şi a fost în continuă creştere până în prezent, în anul 2014 înregistrându-se un boom de pasageri. Numărul celor care au plecat prin Christian Tour a crescut în 2014 cu circa 200% faţă de anul anterior. Pentru prima parte a anului 2015, trendul a rămas ascendent”, declară Marius Pandel, CEO în cadrul agenției.

Startul sezonului de vacanțe în Dubai și Emirate a fost dat luni seara, în București. Prin Pegas Holidays, Christian Tour lansează în acest sezon șase pachete turistice pentru toate categoriile de turiști: Luxul Accesibil, Standard, Senior Voyage, Luxury, Winter Sun și Revelion 2015-2016.

Cei care vor să se bucure de luxul Dubaiului și al Emiratelor la prețuri mai mici decât media au la dispoziție programul Luxul Accesibil, care pornește de la 495 euro de persoană și include cazare la hoteluri de 3 stele aflate în oraș, pentru 7 nopți, cu mic dejun inclus. Accesibile sunt și pachetele Standard, care încep de la 599 euro și includ cazare la hoteluri de 4 stele situate în oraș sau pe plajă, cu mic dejun sau demi-pensiune.

”Hotelurile din Dubai sunt foarte noi, pentru că infrastructura turistică s-a dezvoltat în ultimii 10 ani. De asemenea, multe dintre ele fac parte din lanţuri de hoteluri renumite (Hilton, Sheraton, Marriott, Golden Tulip etc.) şi respectă standardele impuse la nivel mondial. Hotelurile de 3 şi 4 stele sunt cele mai căutate de turiştii din Europa şi America, pentru că sunt echivalente unei categorii superioare din ţările lor de origine. Au servicii foarte bune, camere foarte mari, iar majoritatea au piscină pe acoperiş şi spa în interior”, precizează Pandel.

Din datele celui mai mare tour operator de chartere din România, reiese că turiștii români care călătoresc în Dubai preferă hotelurile aflate în oraș, în apropiere de mall-uri și de stațiile de metrou. Majoritatea cheltuiesc în jur de 700-750 de euro per sejur și aleg minim 1-2 excursii opționale. Printre cele mai căutate sunt turul orașului Dubai, vizita la Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume, un safari în deșert, cu cină și spectacol tradițional într-o oază, un prânz sau o cină la Burj al Arab, singurul hotel de 7 stele din lume, o plimbare cu bărcuțele tradiționale ”dhow”. Tarifele pentru excursii variază între 65 și 175 euro de persoană.

Perioada preferată a turiștilor români este și cea ideală de călătorie: decembrie – februarie, când temperaturile sunt foarte plăcute, de circa 24°C. O ”Antalya de iarnă”, Dubaiul oferă servicii similare pe nișa resorturilor all inclusive ca stațiunea turcească, din ce în ce mai mulți români rezervându-și sejururi și în mai – iunie la plajă, în Abu Dhabi sau Ras al-Khaimah. Mai mult, proprietarii lanțurilor din Antalya încep să-și construiască hoteluri pe plajele fine de pe coastele Emiratelor.

Foto:myfirstclasslife.com

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img