Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Nicolae Robu, la primele declarații după audierea în dosarul de abuz în serviciu: „nu văd pentru ce aș fi eu suspectat pentru o faptă ilegală”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a fost audiat astăzi la sediul Poliției Timiș. Edilul urbei de pe Bega a fost chemat de cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor pentru a da declarații referitoare la un dosar în care se anchetează modul în care s-a realizat recepționarea din fonduri europene a proiectului Incuboxx. Anchetatorii încearcă să afle de ce a fost semnat procesul de recepție al lucrărilor în condițiile în care instalația de răcire a sticlei nu funcționează.

La primele declarații după audiere, Nicolae Robu, care a fost președintele comisiei de recepție, nu își poate explica întâmplarea. „La jumătate de an după ce s-a făcut recepția, s-a constatat la începutul lunii noiembrie 2014 că din tabloul de automatizare al sistemului de încălzire și ventilație lipsesc niște componente. Urmârindu-se cine a intrat în clădire, s-a văzut că în data de 4 octombrie au intrat reprezentanții firmei Flexik Automation care amenințau că își vor lua echipamentele dacă nu-și primește firma banii. Prin urmare, noi, Primăria Timișoara, suspectăm că acele componente au fost sustrase de ei. Speram să se ajungă la o înțelegere amiabilă, dar nu a fost așa din păcate”, a declarat Nicolae Robu.

Sigur că această faptă bănuită a fost precedată de tensiuni între cei de la firma Flexik Automation și SC SAIFTIM SA, companie care a intrat în insolvență din 6 mai 2014, al puțin timp după ce a încasat de la primărie banii pentru incubatorul de afaceri. „Pe parcursul lucrărilor firma s-a plâns mereu că liderul asocierii din care făcea parte nu-i plătește contravaloare echipamentelor livrate și lucrărilor efectuate, amenințând că dacă nu primește banii va lua înapoi echipamentele pe care le-a livrat. Evident că nu era de dorit să se ajungă la așa ceva, doar că această relație nu era sub autoritatea primăriei Timișoara. Primăria face livrări de bani doar pentru liderul de asociere. Doar dacă ei s-ar fi înțeles, noi am fi putut da banii direct firmei”, a specificat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

„Faptele trebuie anchetate și trebuie făcut lumină iar vinovatul să plătească pentru ce a făcut. Nu văd pentru ce aș fi eu suspectat de o faptă ilegală. În calitate de președinte al comisiei am fost la fața locului și am inspectat clădirea, nu a rămas niciun colțișor în care să nu intrăm. Nu îmi pot închipui că cineva a întocmit un document fals”, a încheiat Nicolae Robu.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore