Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Zeci de mii de puieți vor fi plantați în județul Timiș. Unde va avea loc acțiunea de împădurire

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Plantăm! Îngrijim! Împădurim!” – este sloganul sub care va debuta „Plantăm fapte bune în România”, inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat care va debuta la data de 14 noiembrie 2015. Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor va fi partenerul instituțional al acestui demers amplu în urma căruia 1.000.000 de copăcei vor fi plantați pe terenuri neproductive, urmând să fie îngrijiți până la atingerea maturității.

În județul Timiș acțiunea din 14 noiembrie va avea loc în comuna Sânmihaiu Român, în satul Utvin, pe un teren de 15 hectare în care se afla doar cenușă și zgură de termocentrală, zona fiind una dintre cele mai mari surse de poluare. Cei 3.000 de voluntari care vor participa la inițiativă vor planta 75.000 de puieți furnizați de ROMSILVA. La nivel județean proiectul este implementat de asociația ECO Club Timișoara.

„Prin această acțiune dorim să demonstrăm că, printr-un parteneriat solid între autorități și societatea civilă, se poate naște cea mai amplă acțiune de împădurire din România. Încă de la preluarea mandatului de ministru, situația pădurilor din țara noastră a fost una dintre principalele mele preocupări. Strategia noastră a început cu modificări legislative, prin adoptarea noului Cod Silvic și a continuat cu partea de prevenție și control, prin îmbunătățirea Radarului Pădurilor și înființarea Gărzilor Forestiere. Această acțiune face parte din al treilea pilon al strategiei noastre și se referă la extinderea fondului forestier național. În ceea ce ne privește, ne vom implica cu toate resursele în acțiune și așteptăm la o participare masivă din partea populației”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În cadrul campaniei vor fi plantați 1.000.000 de puieți în toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Pădurar Romsilva ucis în timp ce încerca sa prevină o defrișare ilegala de arbori

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost ucis miercuri seara într-o...

Regia Nationala a Padurilor se lauda ca a plantat doua miliarde de puieti forestieri din 1991 pana azi

De la înființarea sa, în anul 1991, până în prezent, Regia Națională a Pădurilor...

Se planteaza ”fapte bune” la Cralovat, in judetul Timis! Afla cum poti participa

În luna noiembrie, “Plantăm fapte bune în România” va împăduri 37 de hectare în...