Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSe planteaza ”fapte bune” la Cralovat, in judetul Timis! Afla cum poti...

Se planteaza ”fapte bune” la Cralovat, in judetul Timis! Afla cum poti participa

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În luna noiembrie, “Plantăm fapte bune în România” va împăduri 37 de hectare în 17 localități din 15 județe ale țării. În final, 190.000 de puieți vor prin de rădăcini cu ajutorul celor 6.500 de voluntari, o mie dintre aceștia fiind angrenați numai în județul Timiș.

În data de 17 noiembrie 2018, la Cralovăț (comuna Topolovățu Mare) vor fi împădurite cinci hectare de teren cu 25.000 de puieți forestieri de cer, frasin, paltin și cireș, cu ajutorul a aproximativ 1.000 de voluntari. Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport (cu plecare din parcarea OpenVille, ora 8:00, celor care au solicitat, în prealabil), apă, sandwich-uri, serviciu de prim-ajutor și toalete ecologice.

”În Timiș, în acest an punem bazele unei noi plantații forestiere în zonă de deal în localitatea Cralovăț, comuna Topolovățu Mare. Acest teren necesită împădurire pentru a preveni erodarea și alunecarea sa în timp. Totodată, acțiunea noastră va contribui la extinderea pădurii ce se află în apropiere, pădure plantată aproximativ de un secol”, a menționat Andreia Schneider, coordonator local Timiş.

De asemenea, voluntarii vor reveni în comuna Sînmihaiu Român, pentru completarea plantației, care are deja doi ani de la inițiere, cu sprijinul voluntar și exclusiv al persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Timișoara. Plantația se va completa cu 2.000 de puieți de frasin, stejar pedunculat și paltin.

Voluntarii interesați să participe se pot înscrie pe site-ul www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege ”Implică-te”, apoi ”Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) până la data de 5 noiembrie 2018. Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin diplomă Green Endorsement, conform detaliilor campaniei de pe site.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Acasa in Banat renoveaza 30 de case, in trei zile, la Racovita

Asociația ”Acasă în Banat” anunță că în luna iunie 2020, va interveni cu voluntari...

Timisorenii, somati sa nu dea FOC vegetatiei. AMENZILE sunt uriase!

Timișorenii au interzis la incendierea resturilor vegetale, a miriștilor, a terenurilor arabile și a...

Regia Nationala a Padurilor se lauda ca a plantat doua miliarde de puieti forestieri din 1991 pana azi

De la înființarea sa, în anul 1991, până în prezent, Regia Națională a Pădurilor...