Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Se planteaza ”fapte bune” la Cralovat, in judetul Timis! Afla cum poti participa

- Advertisement -

În luna noiembrie, “Plantăm fapte bune în România” va împăduri 37 de hectare în 17 localități din 15 județe ale țării. În final, 190.000 de puieți vor prin de rădăcini cu ajutorul celor 6.500 de voluntari, o mie dintre aceștia fiind angrenați numai în județul Timiș.

În data de 17 noiembrie 2018, la Cralovăț (comuna Topolovățu Mare) vor fi împădurite cinci hectare de teren cu 25.000 de puieți forestieri de cer, frasin, paltin și cireș, cu ajutorul a aproximativ 1.000 de voluntari. Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport (cu plecare din parcarea OpenVille, ora 8:00, celor care au solicitat, în prealabil), apă, sandwich-uri, serviciu de prim-ajutor și toalete ecologice.

”În Timiș, în acest an punem bazele unei noi plantații forestiere în zonă de deal în localitatea Cralovăț, comuna Topolovățu Mare. Acest teren necesită împădurire pentru a preveni erodarea și alunecarea sa în timp. Totodată, acțiunea noastră va contribui la extinderea pădurii ce se află în apropiere, pădure plantată aproximativ de un secol”, a menționat Andreia Schneider, coordonator local Timiş.

De asemenea, voluntarii vor reveni în comuna Sînmihaiu Român, pentru completarea plantației, care are deja doi ani de la inițiere, cu sprijinul voluntar și exclusiv al persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Timișoara. Plantația se va completa cu 2.000 de puieți de frasin, stejar pedunculat și paltin.

Voluntarii interesați să participe se pot înscrie pe site-ul www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege ”Implică-te”, apoi ”Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) până la data de 5 noiembrie 2018. Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin diplomă Green Endorsement, conform detaliilor campaniei de pe site.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore