Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentAcasa in Banat renoveaza 30 de case, in trei zile, la Racovita

Acasa in Banat renoveaza 30 de case, in trei zile, la Racovita

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Asociația ”Acasă în Banat” anunță că în luna iunie 2020, va interveni cu voluntari pentru a da culoare comunei Racovița, din Timiș. Color the Village/Colorează Satul este un adevărat festival al faptelor bune care se află acum la a doua ediție și prin care se vor renova 30 de case în doar trei zile.

Membrii asociației au selectat localitatea Racovița din județul Timiș pentru că aici se păstrează într-o mare măsură arhitectura tradițională pentru această zonă a Banatului în stilul baroc rural, cu fațade frumos decorate cu flori și alte motive specifice.

„Racovița a fost o surpriză pentru noi toți. Deși se află destul de aproape de Timișoara, localnicii au păstrat foarte bine gospodăriile tradiționale, cu decorurile de pe fațade. Credem că este o bijuterie a Banatului care merită ajutată și promovată”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

„Am fost foarte bucuroși de propunerea ca acest festival să se desfășoare la noi, în Racovița. Noi, ca și administrație locală, îi vom sprijini pe voluntari pentru a-și putea desfășura activitatea și sunt convins că și comunitatea îi va primi cu brațele deschise”, a spus primarul comunei Racovița, Ion Nanu.

Ediția din acest an a Color the Village va avea loc la finalul lunii iunie, iar voluntarii se vor putea înscrie online, pe site-ul www.colorthevillage.ro.

Anul trecut, Color the Village s-a desfășurat în localitatea Eftimie Murgu din județul Caraș Severin. Evenimentul a reușit să adune 250 de voluntari, care au renovat 34 de case în patru zile.

Proiectul participă la Timotion 2020, așadar alergătorii pot susține Color the Village alergând și donând pentru acest proiect. Ideea acestui proiect este unică în România, nu doar datorită timpului scurt de implementare, de numai trei zile, ci și a implicării voluntarilor alături de comunitatea locală.

Dacă doriți să susțineți renovarea celor 30 de case din comuna Racovița, județul Timiș, puteți să faceți o donație către Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018
Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/ BIC: BTRLRO22
PayPal: acasainbanat@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Se planteaza ”fapte bune” la Cralovat, in judetul Timis! Afla cum poti participa

În luna noiembrie, “Plantăm fapte bune în România” va împăduri 37 de hectare în...

Întreruperi importante ale apei reci vor avea loc de mâine. Ce zone vor fi afectate

Aquatim anunță întreruperi importante ale apei, care vor începe de mâine, 30 septembrie. Astfel,...

Pescuitul ilegal îți poate aduce dosar penal. Vezi ce instalație au folosit ”pescarii”, la Racovița

Luni, 1 septembrie 2014, poliţiştii Secţiei 7 Rurale Lugoj au efectuat o acţiune în...