plantare

Timișorenii s-au mobilizat exemplar pentru a lua parte la cea mai mare acțiune de plantare din vestul țării, care a avut loc la Utvin, în comuna Sânmihaiu Român. Peste 38.000 de puieți au fost plantați în cadrul acțiunii Plantăm fapte bune în România care, pe toata suprafața țării, a împădurit 75 de hectare de pământ.

La Utvin au fost cu mult peste 3.000 de oameni, voluntari de toate vârstele, copii veniți alături de părinții lor, bunici și tineri. Zece hectare au fost puse la dispoziție de autoritățile locale iar acțiunea a fost dusă la bun sfârșit, fiind cu adevărat o reușită în ceea ce privește mediul înconjurător, zona fiind acum mult mai promițătoare și din punct de vedere estetic.

“Scopul împăduririi este revitalizarea solului neproductiv, dându-i și un rol de perdea de protecție forestieră în zona depozitului de cenușă și zgură de termocentrală, una dintre cele mai importante surse de poluare din județ pentru aer, sol și pânza freatică. Vă mulțumim că această plantație a atins numărul dorit de membri”, s-a scris pe pagina de Facebook a acțiunii care a avut loc la Utvin.

Pe toată suprafața României s-au plantat în jur de 1.000.000 de copaci cu ocazia evenimentului Plantăm fapte bune în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.