pista-biciclete-sageata-noaptea

Scopul proiectui de interes transfrontalier, semnat în data de 28 martie 2013, este de a dezvolta potenţialul turistic local şi regional, precum și promovarea cooperării transfrontaliere româno-sârbe prin dezvoltarea unor forme de turism alternativ, cum este cazul cicloturismului. La finalul implementării proiectului coordonat de Administrația Bazinală de Apă Banat va exista o pistă de cicloturism care va porni aval de Podul Modoș de la ieșirea din Timișoara și va conecta localitățile Utvin, Sînmihaiu Român, Uivar, Otelec, până la graniţa cu Serbia.

Traseul pistei urmează exact linia digului Begăi, fiind direct paralel cu Canalul Bega, situat pe coronamentul digului și are lungimea de 37 kilometri și lățimea de 3,5 metri din care 2 metri asfalt și 1,5 metri acostament de piatră spartă. În primele trei luni de zile de la demararea lucrărilor de construcţie a pistei au fost turnaţi primii 7 kilometri de asfalt şi încă 20 de kilometri sunt pregătiţi pentru asfaltare.

Traseul acestei piste dedicate bicicletelor, din județul Timiș, va fi conectat cu cel al pistei de biciclete realizată în Timişoara sub coordonarea Primăriei. ”În cadrul acestui proiect, partenerii noștri transfrontalieri din Zrenjanin vor realiza un studiu de fezabilitate pentru crearea unei piste cicloturistice de la Zrenjanin până la granița cu România, urmând ca în viitor folosind alte surse de finanțare această pistă cicloturistică să fie construită și conectată de pista de biciclete din județul Timiș” informează ABA Banat.

Proiectul beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă de 2.346.495 euro în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia şi are ca termen de finalizare data de 28 martie 2015.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here