Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nicolae Robu s-a trezit cu noaptea-n cap pentru a ura ”La mulți ani!” timișorenilor. Vezi mesajul său!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Municipiul Timișoara își sărbătorește ziua pe data de 3 august, zi în care a avut loc ”alipirea” Banatului românesc, cu capitala în orașul de pe Bega, la celelalte provincii românești. Cu această ocazie, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a postat un mesaj pe Facebook, prin care le transmite timișorenilor un esaj călduros de ”La mulți ani!”, fără a omite însă să se și laude cu unele apelative primite de oraș de c\nd acesta este primar, cum ar fi faptul că este cel mai dinamic din România conform revistei Forbes.

”La mulți ani, dragă Timișoara!
La mulți ani, dragi timișoreni!

Astazi, 3 August, e ziua Timișoarei!
La 3 August 1919, procesul de unificare a tuturor provinciilor românești într-un singur stat, aspirație de veacuri a locuitorilor lor, început în anul de grație 1918, s-a desăvârșit, prin trecerea și a Timișoarei și a teritoriului din jurul său definit drept Banatul Românesc, sub administrație românească. La 3 August 1919, primele unități militare românești au intrat în Timișoara, sub un entuziasm manifest pe străzi, al populației, ce n-a avut precedent!

A început atunci, o nouă era înfloritoare pentru oraș, așa cum, din fericire, el a avut șansa să mai aibă în câteva rânduri în zbuciumata sa istorie.

Astăzi, Timișoara este un oraș de prim rang al României, unul din cele două doar, în afara capitalei, de populație de peste 300.000 de locuitori, puternic centru economic, puternic centru universitar, cultural, medical, sportiv, orașul cel mai dinamic din România conform reputatei reviste Forbes, orașul extra-capitală cel mai bun pentru afaceri conform aceleeași reviste, un oraș frumos, în plină transformare în și mai frumos, mai modern, mai funcțional, un oras în care ți-e drag să trăiești, în care te simți repede acasă, oriunde ți-ai avea rădăcinile, un oraș în care oameni de diverse etnii, cu diverse culturi, de diverse credințe conviețuiesc în buna-înțelegere bazată pe respect reciproc, împărtășind fiecare din valorile celuilalt.

Îmi face plăcere ca, din postura de Primar al Timișoarei, să adresez concitadinilor mei calde urări de sănătate, prosperitate, noroc, succese și bucurii, iar orașului meu drag, „la trecutu-i mare, mare viitor”!

La mulți ani, dragi timișoreni!
La mulți ani, dragă Timișoara!” este mesajul postat pe celebra rețea de socializare, duminică dimineața, puțin după ora 7:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare