Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișenii, somați să se implice ACTIV la plantarea celor 75.000 de puieți de la Utvin

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Lângă Timișoara, la Utvin, va avea loc în data de 14 noiembrie, în cadrul acțiunii „Plantăm fapte bune în România”, o acțiune de împădurire în masă. Nu mai puțin de 75.000 de copaci vor fi plantați, 50.000 de puieți forestieri și 25.000 de sălcii, cu ajutorul voluntarilor, care sunt invitați să se implice activ în cadrul acestui proiect național.

La nivel național se văd deja roadele implicării. În viitorul apropiat vor fi plantați peste 301.000 de puieți, pe 79 de hectare puse la dispoziție de către primăriile ce au răspuns apelului echipei organizatorice. Astfel, pe 14 noiembrie 2015, timișenii și nu numai, sunt invitați să planteze puieții în localitatea din comuna Sânmihaiu Român.

Primăria din Utvin a pus la dispoziție 15 hectare de pământ, iar cei 75.000 de copaci vor putea fi plantați cu ajutorul a 3.000 de voluntari. „Eforturile noastre să găsim terenuri publice de împădurit au dat, parţial, roade. Avem încredere că plantarea milionului de puieți este posibilă, sub o altă formă. Suntem siguri că vom găsi 700.000 de români, care locuiesc în România, sau care vor fi aici pe 14 noiembrie, care să planteze fiecare câte un puiet”, a declarat Liana Buzea, fondatorul inițiativei „Plantăm fapte bune în România”.

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor va fi partenerul instituțional al acestui demers, prin puieții ce vor fi plantați pe terenurile publice neproductive, și care vor fi îngrijiți până la perioada maturității. R.N.P. – ROMSILVA este furnizorul gratuit al puieților necesari pentru împădurirea terenurilor.

Toți cei care vor dori să întindă o mână de ajutor o vor putea face accesând siteul www.plantamfaptebune.ro pentru intra pe platforma de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Pădurar Romsilva ucis în timp ce încerca sa prevină o defrișare ilegala de arbori

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost ucis miercuri seara într-o...

Regia Nationala a Padurilor se lauda ca a plantat doua miliarde de puieti forestieri din 1991 pana azi

De la înființarea sa, în anul 1991, până în prezent, Regia Națională a Pădurilor...

Liniile metropolitane M36 si M46 isi modifica orarul pentru elevii din Sanmihaiu Roman si Sag

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) şi primăriile comunelor Sânmihaiu Român şi Şag vin...