ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Primarul Claudiu Coman, încalcă legea cu TUPEU ! Construcţia ILEGALĂ a lui Dorin Cândea şi acum pe domeniul public

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Într-o ţară care se vrea Europeană, unii primari PSD, încalcă legea cu tupeu, ba mai mult aceştia refuză să o aplice. Claudiu Coman primarul Comunei Sânandrei, refuză să demoleze o construcţie ILEGALĂ de pe domeniul public, cu toate că, legea 50/1991 îl obligă pe acesta să ia măsurile legale care se impun.

Mai exact despre ce este vorba.

Dorin Cândea angajat al RAR Timiş, pe o funcţie de conducere, şi-a tras o construcţie metalică care îi ţine loc de garaj pe domeniul public fără a avea autorizaţie de construcţie. Am semnalat acest lucru în 23 decembrie 2014, când am scris şi despre FURTUL de energie electrică, Cândea fiind branşat (fără contor) direct la stâlpul ENEL pentru a-şi ilumina construcţia ilegală. La aceea dată am anunţat primarul, dar şi poliţiştii din Sânandrei, că Dorin Cândea, este „abonat” la Banul Public, dar nu s-a luat nicio măsură. Motivul? Nu l-au prins în FAPTĂ! Când noi am semnalat ilegalitatea, primarul Coman a avut grijă să-l anunţe pe Cândea, că jurnaliştii de la Vocea Timisului, au fost la el în faţa casei, unde au filmat şi fotografiat branşamentul ILEGAL. Normal că până au ajuns poliţiştii mai exact a doua zi, că e “departe” Postul de Poliţie faţă de casa lui Cândea, (aproximativ un kilometru), acesta s-a debranşat de la iluminatul public. Halucinant a fost răspunsul dat de poliţişti când i-am întrebat de ce nu au luat măsuri? Aceştia ne-au răspuns că: ” Dacă nu există o plângere din partea Primăriei sau a societăţii care distribuie curentul, în cazul de faţă ENEL, ei nu pot lua nicio măsură legală.” Am sunat şi la ENEL să ne lămurim cum stă treaba cu FURTUL DE CURENT, iar cei de acolo ne-au răspuns că: „Atâta timp cât beneficiarul PRIMĂRIA SÂNANDREI, nu face o sesizare către ei şi plătesc la timp, ENEL nu poate lua nico măsură.” Deci tovarăşul primar Claudiu Coman, se crede un fel de DUMNEZEU al comunei Sânandrei şi lasă cu BUNĂ ŞTIINŢĂ anumiţi POLITRUCI cu care mai face „combinaţii”, să fure din BANUL PUBLIC fără jenă.

Legea pentru unii MUMĂ, pentru alţii CIUMĂ.

Dorin Cândea obişnuit cu încălcarea legii din vremurile când numele lui de „scenă” era „DAN CLUJ” şi făcea combinaţii cu ţiganii pe la un Club aflat pe strada Tigrului, sau pe vremea când acesta era membru PDL şi vindea parfumuri şi ciorapi cu portbagajul unor membri de partid. Dar revenind la CONSTRUCŢIA ILEGALĂ de pe domeniul public, legea 50/1991 spune următoarele:

CAPITOLUL III
Răspunderi şi sancţiuni
Art. 24
(1) Constituie infracţiuni următoarele fapte:
A) executarea, fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, a lucrărilor prevăzute la art. 3 lit. b);
B) continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii;
C) întocmirea ori semnarea proiectelor tehnice, precum şi a proiectelor pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii pentru alte specialităţi decât cele certificate prin diplomă universitară, în condiţiile prevăzute la art. 9.
D) refuzul emiterii certificatului de urbanism.
(2) Infracţiunile prevăzute la alin. (1) se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.

Obligaţia primarului Coman, era ca în termen de 15 zile de la constatarea construcţiei ilegale să treacă la demolarea acesteia pe cheltuiala lui Dorin Cândea, nu să ne îndruge nouă tot felul de poveşti de adormit copii, că Dorin Cândea a depus documentaţia la urbanism pentru intrarea în legalitate. FALS şi ILEGAL! Mai grav primarul „iubăreţ” avea obligaţia ca în cazul săvârşirii faptelor prevăzute la art. 24, să sesizeze organele de urmărire penală.

Primarul Claudiu Coman supărat pe jurnaliştii de la Vocea Timisului.

Ieri marţi 20 octombrie 2015, ne-am deplasat la Primăria Sânandrei, pentru a sta de vorbă cu primarul Coman, în legătură cu acest subiect. După o aşteptare de aproximativ o oră, timp în care am surprins o negociere între reprezentanţii Aquatim şi primarul comunei Sânandrei, pentru un proiect de apă şi canal, am întrebat viceprimarul pe care l-am întâlnit pe hol, ce s-a întâmplat cu proiectul vechi? Iar acesta ne-a făcut un semn în formă de cruce, din care am înţeles că a fost „îngropat”. La vederea aparatului foto, primarul a refuzat să stea cu noi de vorbă, motivând că este supărat fiindcă am publicat o discuţie filmată cu camera ascunsă, unde acesta îl înjura pe Dorin Cândea şi încerca să ne convingă să stăm de vorbă cu acesta, pentru a nu crea valuri şi băga comuna într-un scandal de presă. Dacă tovarăşul Claudiu Coman, nu a înţeles că noi am venit să-l întrebăm de ce până la această oră nu a luat măsuri pentru demolarea construcţiei ilegale a lui Dorin Cândea, îl anunţăm pe această cale că vom depune o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, pentru ABUZ în SERVICIU. Rămâne de văzut care sunt motivele pentru care primarul Claudiu Coman refuză să aplice legea.

Specialist în „STINTE JURIDICE” Dorin Cândea, a formulat o plângere jurnaliştilor de la Vocea Timisului, pentru PURTARE ABUZIVĂ. În definiţia ei purtarea abuzivă înseamnă: ” Infracțiune prevăzută de art. 250 din Codul penal care constă în întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană, ameninţarea, lovirea sau alte acte de violenţă, vătămarea corporală sau vătămarea corporală gravă săvârşite de către un funcţionar public aflat în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu.” Deci pe lângă faptul că „specialistul” în „STINTE JURIDICE” Dorin Cândea, conform paginii domniei sale de Facebook, probabil i-a jucat o farsă tastatura de la telefon sau laptop când a vrut să scrie ŞTIINŢE JURIDICE, nu a înţeles că noi nu suntem FUNCŢIONARI PUBLICI şi nici nu vom înceta să scriem despre ILEGALITĂŢILE practicate de acesta sau de alţii, indiferent câte plângeri sau reclamații ne va face. Un amănunt care trebuie menţionat la final, este acela că domnul Cândea Dorin, nu este membru PSD şi nici membru al altui partid, deocamdată…… Acesta a încercat să revină în Marele PNL, făcând anticameră pe la uşa lui Blaga, dar a fost refuzat direct de consilierii acestuia. Întrebat de primirea lui Cândea în partid, Nicolae Robu şi Dan Popa, au spus că este exclus ca în următoarea perioadă să-l primească pe acesta în partid.

[dg]

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. SI PRSOSTI PLATESC PENTRU ORICE IN TIMP CE ASTA CARE NU PLATESTE OAMWENII DIN SAT CARE MUNCESC PENTRU EL ARE DREPTUL SA-SI INTINDA MOSIA PESTE SPATIUL PUBLIC! CE ASTEAPTA POLITIA CE ASTEAPTA PRIMARIA CE ASTEAPTA AUTORITATILE? SA DARAME AIA CONSTRUCTIA ACOLO, SA FIE DREPTATE PENTRU TOTI! CE ARE CANDEA ASTA SI NU AVEM TOTI?SA NE LASE PE TOTI SA CONSTRUIM IN SPATIUL PUBLIC NU DOAR PE BORATUL ASTA! SAU SA NU LASE PE NIME!CLAUDIULE ESTI DEZAMAGIRE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore