Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Minunatele aventuri ale baronului Raducanu, încurcate de onorabilul Cândea!

- Advertisement -
Politica bănăţeană nu-i curvă! Doar politicienii sunt nişte peşti, care o siluiesc, în orice poziție o prind. Altfel, nu se explică toată nebunia asta a unora, de a ajunge prefect al județului Timiş.

De parcă, în afară de titulatura de demnitar, adică de reprezentant al Guvernului României în teritoriu, ar fi vreo mare șmecherie. Combinații funciare nu mai sunt, puneri în posesie şi transferuri de terenuri, chiar dacă ar fi, nimeni nu mai e interesat, că e criză, neică! Poate doar dacă e gratis!

Ca să priceapă tot bănățeanul, cum se fac cărțile pentru prefect al județului Timiş, trebuie mai întâi să aducem în discuție faptul că mâine, cu noaptea-n cap, consilierii județeni se întrunesc să aleagă un nou președinte al CJ Timiş.

Cum Sorin Grindeanu a devenit premier, e posibil ca jilțul sau să fie luat, chiar de mâine, de către profesorul de sport Călin Dobra, fost vice în epoca lui Titu Bojin. Numai că, înainte de a se instala în fotoliul de președinte al CJT, Dobra ar avea nevoie de majoritate voturilor de la consilierii județeni, doar că PSD nu are, în actuala formulă, 50% plus 1.

Ce-i drept, din epoca lui Grindeanu, PSD are o alianţă cu ALDE şi PMP, iar asta se vede în structura organizatorică a administrației județene, unde vicepreședinți sunt Roxana Iliescu (pmp) şi Titi Stancu (alde). Ideea e că, în aceste momente, toţi politicenii fac jocuri!

Primul care a ieșit la mantinelă a fost Ion Răducanu, președinte al UNPR şi fost prefect de Timiş, care a declarat, fără să-l întrebe cineva, că cele trei voturi ale consilierilor UNPR din CJ vor merge către PSD. Jocul e simplu şi e ca la piața! Ce vrea Răducanu, în schimbul celor 3 voturi de susținere? Sursele spun că dorește funcţia de prefect de Timiş pentru fiul său, Sebastian Răducanu, patronul clubului Epic din Timișoara.

La acest zvon de ianuarie, a sărit ca ars onorabilul Dorin Cândea, fost candidat al PMP la Camera Deputaților la alegerile din decembrie, dar care a ratat podiumul, nu la Timiş, ci la Ilfov… tocmai din postura de consilier județean de Timiş.

La fel ca şi Răducanu, în aceeași notă, fără să fie rugat să iasă la tablă, Cândea a declarat în media că spusele lui Răducanu nu au valoare, că PSD are un protocol valabil cu PMP şi că PSD nu are nevoie de UNPR pentru a-l instala pe Călin Dobra în funcţia de președinte al CJT. T

otuşi, de ce s-a zburlit atât de tare prealuminatul Cândea la Răducanu?! Pentru că şi domnia sa, fost dealer de mașini şi posesor de cazier curat, dorește să acceseze funcţia de prefect al județului. Nu în Ilfov, unde a candidat, ci în Timiş, unde e consilier județean.

Rămâne de văzut dacă premierul Sorin Grindeanu va semna pentru Dorin Cândea vreo numire, având în vedere că, nu cu mult timp în urmă, pe când Dorin Cândea făcea politică pedelistă, acesta la numit…„infractor de drept comun”!

Unde mai pui că tot prefect vrea şi Mihai Ritivoiu, Ion Mateescu şi te mai miri cine…

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore