ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Studenții UVT protestează, rectorul Universității îi susține! „Sunt mândru de acești tineri cu inițiativă”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Un grup de câteva zeci de studenţi de la Universitatea de Vest şi de la Universitatea Politehnica din Timişoara au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii Timiş. Protestul se vrea o continuare a acțiuni începute cu o seară în urmă, când o parte dintre aceștia au dormit într-un amfiteatu al UVT.

”Suntem alături de studenții noștri, precum și de cei din întreaga țară, în rezolvarea unor deziderate comune. Ne dorim acel procent de 6% din PIB pentru educație, îl considerăm absolut necesar pentru viitorul educației românești și al tinerilor noștri. Am ieșit de nenumărate ori public, dar și în întâlnirile de lucru la nivel de organisme decizionale, cu această solicitare. Nu este o problemă ușor de rezolvat, dar împreună avem mai multe șanse. Demersul studenților apare la momentul oportun, dat fiind că în Raportul de Convergență 2015-2018, al Guvernului, publicat în luna aprilie a acestui an, se face referire la o creștere extrem de lentă a procentului din PIB acordat educației, care ar ajunge la 3% abia în anul 2060″, spune Rectorul UVT.

Pirtea explică faptul că pentru Universitatea de Vest din Timișoara studenții reprezintă în mod permanent un partener extrem de serios și profesional, iar creșterea aportului lor în luarea deciziilor ar fi binevenită: „La UVT colaborăm foarte bine cu reprezentanții studenților, acolo unde cadrul legislativ ne permite acest lucru. Legislația trebuie schimbată în sensul acordării unui aport mai mare studenților în activitatea administrativă a universităților. În fond, vorbim despre tineri bine pregătiți, în domenii dintre cele mai diverse, capabili să ia decizii importante cu privire la propriul viitor. Avantajul major în cooptarea studenților în forurile decizionale constă în faptul că aceștia pot da feedback «la firul ierbii», sprijinind astfel universitatea să crească în mod constant calitatea proceselor didactice și administrative. Pentru a obține cât mai multe dintre revendicări, studenții trebuie să le adreseze direct decidenților ce pot da curs acestora: Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Ministerul de Finanțe, Guvern etc.”.

Universitatea de Vest din Timișoara respectă dreptul la liberă exprimare și își asigură studenții de sprijinul instituției în demersurile lor. De altfel, relația avută de Universitate și reprezentanții studenților a fost și este una de bună colaborare și sprijin reciproc, o dovadă în acest sens fiind și faptul că spațiul ocupat de studenți pentru dezbaterile pe care le organizează în această perioadă este unul care nu afectează derularea procesului didactic. „Dorința de schimbare și de implicare activă sunt două trăsături importante pe care le dorim în fiecare dintre noi. Tinerii cu inițiativă, creativi, pregătiți să contribuie activ în comunitate, sunt de lăudat. Misiunea Universității este de a crea cetățeni adaptabili la o societate în continuă schimbare, nu doar absolvenți bine pregătiți pentru provocările pieței muncii. Politica financiară națională privind învățământul trebuie să se schimbe pentru a ne permite să realizăm tot ceea ce ne-am propus, cu și pentru studenți. «Sărăcia» distribuită de la Guvern ne îngreunează munca. Este o povară pe umerii viitorului nostru ca țară”, mai spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore