Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cum își iluminează Dorin Cândea construcția ilegală, furând din banul public, la Sânandrei

- Advertisement -
Intrat adânc sub pielea lui Titu Bojin, prin metode știute numai de cei doi, Cândea nu și-a schimbat deloc” manierele” din vremurile în care vindea parfumuri şi ciorapi doamnelor pedeliste.
Acum, acest „domn” suge din banii publici ai comunei Sânandrei, acolo unde locuiește, „împrumutându-se” de energie electrică, direct din sistemul de iluminat public al comunei, sau cel puțin asta făcea până ieri.

Până ieri, pentru că, în momentul în care reporterii voceatimisului.ro se documentau pe acest subiect fierbinte, cineva a avut de grijă să dea de știre. Noroc că am apucat să filmăm înainte…

Fostul șef de cabinet al senatorului PSD Matei Suciu și „mare șef” în cadrul RAR Timiș, acolo unde se ”ocupă” de autorizarea stațiilor ITP și a service-urilor, Dorin Cândea nu este altceva decât un „mare” social-democrat… vopsit! Toată lumea ştie asta, mai puțin Titu Bojin care, dintr-o dată, pare amnezic.

Probabil că DNA l-a speriat atât de tare pe preşedintele CJ Timiş încât Bojin a uitat că, în urmă cu circa doi ani de zile, când se afla la cârma social-democraţilor bănățeni, PSD Timiş spunea despre Cândea că este ”un infractor de drept comun”, cerând la vremea respectivă Partidului Democrat Liberal (al cărui membru era vânzătorul de ciorapi şi parfumuri) să-l retragă din funcția de director RAR Timiș și de pe cea de consilier județean!!! 

În politica şi în logica lui Titu Bojin, Cândea a fost reevaluat şi, după trecerea absolventului de „stinte juridice” în tabăra PSD, totul s-a liniștit, chiar dacă” inculpatul” suferise două condamnări penale, definitive și irevocabile: una la regimul autoturismelor pentru înmatriculări în fals, unde a primit 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare și o altă condamnare pentru vătămare corporală din culpă, de 8 luni de închisoare. 

Numele lui Dorin Cândea a apărut și în dosarul DIICOT Slobozia, în care a fost cercetat și condamnat pentru o serie de asasinate, celebrul Sergiu Băhăian.

Ca și cum asta nu e tot, ieri am mai ”descoperit” un „business”, marca Dorin Cândea: furtul de electricitate din rețeaua de iluminat public a comunei Sânandrei, acolo unde ”baștanul” are un garaj, dacă poate fi numit astfel, destinat parcării a două autoturisme, în afara curții, situat direct pe domeniul public, fără a deține autorizaţie de construcție pe domeniul public.

Pe lângă acest garaj, Cândea mai are în fața casei și câțiva stâlpișori de iluminat montați chiar de el în fața gardului casei sale, stâlpișori care se ”alimentează” cu energie electrică, tot de la iluminatul public al comunei, fapt recunoscut inclusiv de primarul comunei Sânandrei, Claudiu Coman, edilul refuzând să se deplaseze la fața locului pentru a ”constata” ilegalitatea lui Cândea, chiar dacă i-am propus asta.

Același Claudiu Coman a dat vina pe fosta administrație a comunei Sânandrei, că nu i-a demolat lui Cândea construcția ilegală. Înregistrarea cu camera ascunsă face cât o mie de cuvinte: „Pe timpul lui Demea a făcut-o, iar Demea i-a spus clar că este fără autorizație. Eu nu i-am dat, sigur. Nu-mi aduc aminte să fi dat eu autorizație” a recunoscut Coman.

În ceea ce privește branșarea ilegală, nici de acest subiect nu este străin Coman.” Cu branșatul la curent, să fie sănătos…” a spus edilul comunei Sânandrei, așa cum puteți vedea și auzi mai jos.

Personal am mers apoi la Postul de Poliție din localitatea amintită, pentru a sesiza organele legii cu privire la furtul pe care-l face Cândea din rețeaua publică de iluminat, acolo unde m-am lovit de refuzul șefului de post, de a se deplasa la fața locului pentru a constata ”legătura” ilegală pe care și-a făcut-o Cândea la rețeaua de curent.

Văzând că nimeni nu ia niciun fel de măsură, am contactat inclusiv conducerea companiei Enel, iar unul dintre directorii acesteia ne-a înștiințat asupra faptului că: Enel nu răspunde de faptul că un consumator fură din rețeaua comună de iluminat public, ci chiar Primăria din Sânandrei este responsabilă să ia primele măsuri împotriva lui Cândea. 

Culmea, după ce am  discutat cu primarul Claudiu Coman, dar și cu șeful de post, de la Sânandrei, Cândea s-a deconectat de la rețea, seara nemaifiind funcționale lămpile montate de acesta în jurul garajului și în fața propriei curți.

”Colegii mei fac verificări pentru a stabili dacă cele sesizate se confirmă sau nu. Au fost astăzi la Primărie și au solicitat autorizația de construire a acelei cosntrucții, dacă necesită așa ceva.

Urmează să primim un răspuns din partea Primăriei Sânandrei. La fel s-a întâmplat și în cazul posibilei branșări la iluminatul stradal. Primăria trebuie să sesizeze Enel, iar cei de la Enel trebuie să constate dacă se confirmă cele menționate în solicitarea dumneavoastră.

Din punct de vedere legal polițiștii au făcut tot ce se putea face, însă vă vom ține la curent cu cele sesizate” ne-a comunicat Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=KuHpbSsAoVY]

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

  1. ” Cu branșatul la curent, să fie sănătos…” a spus edilul comunei Sânandrei…DA CLAUDIU POATE CA AI DORII SA II PLATESTI TU CURENTUL LUI CANDEA. DE CE SA PLATIM NOI CETATENII CE FURA MAGRRAONUL ASTA NESIMTIT? SI CU CONSTRUCTIA AIA CE ESTE ACOLO LA INFRACTORUL ASTA LA POARTA? DE CE NU O DARAMATI CUM SA MAI FACUT IN SAT? CANDEA DOREL ARE MAI MULTE DREPTURI? SI COMAN SI DEMEA OR FOST PE O LABA CU CANDEA OAMENI BUNI, SA FIM SERIOSI. DACA AR FI SA SE APLICE LEJEA CORECT, AR TREBUI DARAMAT TOT CE ARE ALA PE DOMENIU PUBLIC SI AMENDAT LA SANGE. DAR ASA, CU CINE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore