Cum a pierdut ”infractorul de drept comun” Dorin Cândea, de trei ori consecutiv, pe mâna președintelui PSD Timiș, Titu Bojin?!

- Advertisement -
Totul are legătură cu balbâielile și cu mișmașurile făcute, exclusiv, pentru titularizarea si ranforsarea ca director al RAR Timiș al fostului pedelist de frunte, Dorin Cândea.

Practic, un personaj penal și obscur despre care, in urmă cu circa doi ani de zile, mai marii PSD Timiș, cu Titu Bojin la pupitru de comandă, urlau din toți rărunchii ca acesta este, nici mai mult nici mai putin, decât ”un infractor de drept comun”, cerând PDL să-i retragă funția de director RAR Timiș și pe cea de consilier județean, în același timp. Evident, PSD Timis avea toate motivele din lume sa afirme aceste lucruri, atâta timp cât s-a descoperit că pedelistul Cândea, director RAR Timis și consilier judetean la acea vreme, suferise două condamnări penale, definitive și irevocabile: una la regimul autoturismelor, recte inmatriculări in fals, unde a primit 2,6 ani cu executare, solutie pronunțată de o instanța din Târgu Mureș si o altă condamnare pentru vătămare corporală din culpă, dictată de Curtea de Apel Alba Iulia, la 8 luni de închisoare.

Unde mai pui ca numele lui Dorin Cândea a apărut și în dosarul DIICOT Slobozia, în care a fost cercetat si condamnat pentru o serie de asasinate, celebru Sergiu Băhăian.

Teren fezandat cu multă măiestrie

Dacă e să o gândim la rece, în baza tuturor elementelor de mai sus, PSD Timiș ar fi trebuit să stea cât mai departe de acest specimen, dar nu a fost să fie așa întrucât, odată cu declinul PDL, Cândea a fost primit în PSD Timiș, cu brațele deschise, chiar de către președintele formațiunii, Titu Bojin, imediat după ce acesta din urmă a devenit mai marele CJ Timiș.

Mai exact, băgat pe ușa din spate în PSD Timis, chiar de către cel care, în urmă cu ceva timp, îl picta în culori sumbre și il cataloga un ”infractor de drept comun”! Imediat dupa alegerile locale și județene, Titu Bojin, atras de ”stofa” lui Dorin Cândea, cu care, ce-i drept se combinase și la cartelă cu benzinăria CD Oil SRL din Buziaș, a încercat să-l impună pe pedelistul vopsit drept candidat de deputat în Timiș din partea PSD Timiș.

Cândea a apucat să umple orașul, a apucat să își comande promotionale electorale din China dar, tot din pricina scandalului mediatic și a ”rugăminților” de la București, Titu Bojin a făcut pasul înapoi, cât ai zice ”pesce”! Ulterior, după alegerile parlamentare din toamna lui 2012, Dorin Cândea, absolvent de ”stințe juridice”, conform profilului de Facebook, a devenit șeful de cabinet al senatorului PSD Timiș, Matei Suciu.

Nu mai discutăm acum de trioul formidabil Dorin Candea-Matei Suciu-Florin Jupânu, acesta din urmă client fidel al Politiei și Finanțelor, datorită apucăturilor cerealiere…nefiscalizate! Și nici de proveniența autoturismului BMW seria 7 cu care se plimba social-democratul Matei Suciu, imediat după ce a ajuns senator al Românei.

Ce trebuie reținut este faptul că, după ce USL Timiș a ajuns la ciolan, Bojin a încercat, din nou, să lase tot la negocieri, numai să-l vadă pe Dorin Cândea, iarăși, sef la RAR Timis. Nu a fost să fie, întrucât liberalii nu au cedat și au dorit postul pentru tânărul Cosmin Costa. Așa se face că, din nou, Cândea a pierdut a doua oară, pe mâna lui Titu Bojin!

Lucrătură de geniu

Acum, până azi dimineață, la ora 9, Cosmin Costa a fost director al RAR Timis, când a demisionat din funcție, multumindu-le colegilor pentru colaborare. La putin timp după, pe faxul RAR Timiș a sosit un fax de la București, chiar de la conducerea centrală a instituției, conform căruia, pâna la organizarea concursului, prerogativele lui Cosmin Costa vor fi preluate de Dorin Cândea.

În secunda doi, Cândea a dispus ca placuțele de pe ușa biroului directorului RAR Timiș să fie date jos, a apucat să-și comande altele, după care a convocat o sedință ”fulger” cu toți angajații. ”A venit cu mâinile în buzunar. Ne-a spus ca nu mai e cazul să se prezinte, întrucât îl cunoastem cu toții. Aici a avut dreptate: și încă cât de bine îl cunoaștem!?! Ne-a spus că, începând din acel moment, doar la el trebuie să ne raportăm deoarece el este din nou la butoane. În final, a spus că orice problemă avem, usa lui e deschisă…”, povestește o sursă din RAR Timiș.

Partea proastă e că, în momentul în care s-a aflat de rocada blitz-krieg de la RAR Timiș, serviciile de informații au reacționat și ele, tot pe ”fax”, doar că pe cel al premierului Victor Ponta. Așa s-a aflat toată tărășenia: cine? de ce? unde și mai ales cât? Așadar, de la București, ca urmare a informării detaliate făcute de structurile statului, s-a dat la loc comanda! În doi timpi, un alt fax a aterizat la RAR Timiș, acesta anunțând ”sec și fără nicio explicație” că se revocă delegația lui Dorin Cândea la cârma instituției județene, întrucât demisia lui Cosmin Costa din funcția de director RAR Timiș nu a fost acceptată!

Elegant, fără tam-tam, în forță și cu pumnul în masă. Păcat că, între timp, Dorin Cândea a și antamat ”o masă” ca să ude avansarea, eveniment monden la care apucasera să confirme participarea chiar și combinagii politici de la cabinetul nr 1 al CJ Timis.

foto:debanat.ro  video:TeleEuropaNovaTM

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img