Poliția Rutieră și RAR-ul din Timiș au făcut PRĂPĂD pe șoselele județului. Vezi bilanțul!

0
901

În perioada 15-21 decembrie 2014, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş, împreună cu inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Activităţile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale la regimul circulaţiei.

În cadrul acţiunilor, echipele mixte au controlat starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice. Astfel, au fost verificate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. De asemenea, poliţiştii au mai verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

În cadrul activităţilor, au fost verificate 424 de autovehicule, dintre care 112 de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 284 de autovehicule cu o capacitate mai mică de 8+1 persoane şi 28 de autovehicule, folosite în regim de taxi.

În urma controalelor, au fost constatate 9 infracţiuni şi aplicate 510 sancţiuni contravenţionale pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Au fost reţinute în vederea suspendării 8 permise de conducere şi retrase 17 certificate de înmatriculare, 10 dintre acestea fiind pentru defecţiuni tehnice.

Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei verificării periodice a stării tehnice a autovehiculelor, în special asupra bunei funcţionări a mecanismului de frânare, a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, pentru o deplină siguranţă în timpul călătoriilor pe drumurile publice.

Spune-ţi opinia civilizat!