Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPolitistii din Timis, razie (aproape) ca-n vremurile bune VIDEO

Politistii din Timis, razie (aproape) ca-n vremurile bune VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Angajații Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș au ieșit ”în stradă”, la muncă, după mult timp, așa cum se proceda odinioară, având o acțiune, mai scurtă și mai ”compactă” comparativ cu acțiunile care aveau loc în urmă cu trei ani. Pentru că: ”e bine că se face ceva”!

IPJ Timiș a intrat în hibernare în ultimii câțiva ani. După ”instaurarea” regimului PSD la Putere, la nivel guvernamental și parlamentar, instituțiile statului au fost ”căpușate” cu diverși ”PCR-iști” (unde PCR = Pile, Cunoștințe și Relații) și pupincuriști ai sistemului. De acest fenomen nu a scăpat nici cea mai importantă structură polițienească a celui mai vestic județ al României, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

De atunci, salariile și pensiile ”cadrelor” au avut parte numai ”de bine”, în timp ce infracționalitatea și criminalitatea, asta și cu ajutorul parlamentarilor care au modificat de nenumărate ori legislația juridică în sens negativ, permisiv, au crescut la cote alarmante. Tot de atunci, patrulele și patrulările pedestre și auto au dispărut complet din peisajul timișean și, în mod deosebit, de la nivelul Timișoarei, acolo unde parcurile sunt tot mai pline cu tineri dubioși care se droghează, fumează și beau ”la drumul mare”, unde șoselele sunt pline cu accidente cu victime, morți și răniți care cad ”pradă” acelorași personaje bete și drogate care se urcă la volan.

La Timișoara s-a ajuns în situația în care polițiștii locali, cu o pregătire net inferioară celor naționali, să ”deranjeze” mai mult latura infracțională decât o fac angajații IPJ Timiș, însă nici ”comunitarii” nu excelează. Nici n-ar avea cum, pentru că nici legislația nu le permite prea multe.

Razie, de ochii lumii

Revenind la polițiștii naționali și ”acțiunile” lor, aceștia au desfășurat o razie în noaptea de sâmbătă spre duminică, ocazie cu care au fost scoși în stradă 124 de oameni ai legii din mai toate structurile, între aceștia regăsindu-se polițiști rutieri, polițiști de ordine publică, sau cei de la investigații criminale, aceștia fiind ”acompaniați” de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timișoara. Bilanțul acțiunii totalizează 234 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de peste 65.000 de lei. Oamenii legii au constat și șapte infracțiuni, polițiștii rutieri efectuând 56 de testări cu aparatul etilotest, reținând în vederea suspendării 13 permise de conducere și retrăgând 15 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost efectuate verificări şi legitimări ale persoanelor aflate în parcurile din zona centrală a Timișoarei, oamenii legii verificând și localurile cu program de noapte. Asta susțin reprezentanții IPJ Timiș. Așa cum se poate observa și în înregistrarea video de mai jos, polițiștii au descoperit în trafic, printre alții, un tânăr care a consumat substanțe interzise după care s-a urcat la volan. Șoferul s-a ales cu dosar penal și permisul suspendat.

Cum fac ”profesioniștii” de azi?

Conform acestora razia s-a desfășurat începând de sâmbătă, ora 20:00, până duminică la ora 04:00. Știe cineva când se ”eliberează” cluburile Timișorene de ”aburiții alcoolului”? După ora 04:00! În plus, surse din interiorul instituției susțin că ”acțiunile” polițiștilor se mai fac doar în intervalul orar 00:00 – 03:00 și nu au eficiența celor de altă dată. De ce? Vă explicăm mai jos.

Cum făceau polițiștii pregătiți…

Deși l-am criticat atunci când a procedat greșit, am ajuns să-l lăudăm tot mai des pe cel care ”orchestra” vechile razii de la nivelul ”rutier” al IPJ Timiș, fostul comisar șef Domășnean, actualmente pensionar MAI și ”secund” al Poliției Locale Timișoara. Ultima dată am scris ” de bine” de omul legii în luna mai, atunci când, la ordinul lui, ”rutieriștii” de la Poliția Locală au intrat ”în pâine” după ce șoferii nesimțiți au ”invadat” stațiile mijloacelor de transport în comun, dar mai ales acelea unde opresc microbuzele care efectuează transport școlar în Timișoara.

Fostul comisar Domășean organiza raziile pe principii bine definite și strategic gândite. Astfel, o acțiune a polițiștilor coordonați de el pornea la miezul nopții în tot județul, cu efective din toate structurile, inclusiv de la Brigada Antidrog, pentru ca toți oamenii legii să se ”restrângă” în jurul orei 02:00, din județ, pe raza municipiului Timișoara, acolo unde există cele mai mari ”atracții” pentru șoferi. Pentru că viața de noapte nu se încheie la ora 4:00, așa cum încearcă să ne convingă reprezentanții IPJ Timiș, și nici la ora 3:00, atunci când, de fapt, se retrag echipajele de poliție rutieră.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=LFsSMiW8OtA&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00, atât în municipiul Timișoara, cât...

Posibilă tragedie evitată de jandarmi, la Timişoara! Un tânăr a pus în pericol siguranţa mai multor persoane

Un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timişoara, aflat în patrulare pe străzile...

Inconștiență maximă! Șoferi băuți sau fără permis de conducere s-au urcat la volan! Au fost însă, prinși de polițiști

Polițiștii timișeni au depistat o serie de nereguli pe șoselele din județ, în weekend....