”PSD desființează instituții funcționale pentru a-și angaja membrii de partid!” Cine spune asta

- Advertisement -

Prin această ordonanţă de urgenţă, Guvernul desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, iar, în locul acestora, va fi formată, prin comasare, o structură unică, denumită Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, în subordinea Ministerului Muncii. ”Prin această Ordonanță de Urgență, dată repede, la finalul seniunii parlamentare, Ministrul Muncii, Rovana Plumb și premierul Victor Ponta transmit clar că tot ce mișcă trebuie să aibă culoare politică, că nu mai rămâne niciun șef în funcție, nici măcar în teritoriu, dacă nu are carnet PSD! Desființează instituțiile, schimbă organigramele și fac o instituție plină, de sus până jos, cu activiști de partid. Vor lucra în această instituție doar oameni care au „jurat credință sub steagul PSD & aliații” sau „au binecuvântarea” jupânilor PSD din județe.

Acest lucru demonstrează că PSD nu a învățat nimic din votul românilor din 16 noiembrie, nu a înțeles ca a face politică ALTFEL înseamnă a avea instituții care să funcționeze în folosul cetățenilor, nu să fie surse de răsplată pentru oamenii de partid. Această abordare ne arată clar că, în PSD, doar se vorbește despre reformare internă. Prin acest act nomativ promovat, Rovana Plumb demonstrează încă o dată că, pentru PSD, Ministerul Muncii este folosit doar ca să rezolve interesele politice ale partidului. De aceea, spun că Rovana Plumb trebuie să demisioneze!” a explicat deputatul PNL Cristina Pocora.

În cazul acestei ordonanțe Guvernul nu a respectat principiului separaţiei şi echilibrului puterilor şi a arătat un dispreţ faţă de respectarea Constituţiei României şi, implicit, a jurisprudenţei Curţii Constituţionale.

În condiţiile în care aceste instituţii au funcţionat şi au dat un bun randament separat, este evident că, de fapt, scopul OUG nr. 86/2014 este acela de a înlătura funcţionari publici ce ocupau în mod legitim funcţii de conducere în aceste structuri, pentru ca, sub aparenţa înfiinţării unor “funcţii noi” şi cu păstrarea atribuţiilor şi responsabilităţilor ce reveneau funcţiilor desfiinţate, să poată fi creat cadrul simulat al angajării pe aceste noi funcţii a altor persoane, alese pe criteriul strict al apartenenţei politice.

Conform Constituției, Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora, ori în cazul acestei ordonanțe, desființarea Inspecției Muncii nu are caracter de urgență și, mai mult, în loc să îmbunătățească activitatea din domeniile relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă și supravegherii pieței, o supune controlului guvernamental și schimbărilor politice.

”În acest fel, ordonanța încalcă și art. 6 din Convenția 81/1947 a Organizației Internaționale a Muncii, ratificată de România prin Decretul nr. 284/1973, care precizează că ”personalul Inspecției va fi format din funcționari publici al căror statut și condiții de serviciu le asigură stabilitatea în funcție și independența față de orice schimbare guvernamentală și orice influență neprevăzută din afară. Astfel, cerem Avocatului Poporului să facă demersurile legale, astfel încât articolul 5 al OUG 86/2014 să fie declarat neconstituțional” solicită Cristina Pocora, în numele grupului de parlamentari ai PNL.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

PENIBIL! Plagiatorul Victor Ponta recidivează! A copiat o… lege

”Am luat și am comparat două texte, un proiect...

42 de lei pe lună – alocaţia pentru copii sau cum să-ţi baţi joc de viitorul României!

Miercuri, 17 septembrie 2014 deputatul a abordat problema alocațiilor...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img