Decizie a procurorilor în cazul jurnaliştilor de la Vocea Timișului, acuzaţi de purtare abuzivă de ,,infractorul de drept comun” Dorin Cândea

- Advertisement -
În urma articolelor realizate de Vocea Timișului în anul 2014, în care prezentam modalitatea prin care Dorin Cândea a ajuns să lucreze alături de PSD după ce a părăsit PDL, politicianul a depus o plângere penală împotriva noastră, pentru „purtare abuzivă”.

În acest caz, reporterii Vocea Timișului au fost nevoiți să dea declarații la Secția 2 Poliție Timișoara pentru a-și susține poziția. Întocmai cum le-am explicat și polițiștilor, tot ceea ce am făcut noi a fost să informăm opinia publică în legătură cu activitatea penală a domnului Cândea și să repetăm expresia folosită de către liderii PSD, „infractor de drept comun”. În articolul realizat în august 2014, reporterii Vocea Timișului au explicat cum Dorin Cândea, pe atunci plecat din PDL, a încercat, cu ajutorul lui Titu Bojin, să candideze pentru un post de deputat din partea PSD.

Social-democrații s-au opus, dar Cândea, care pe vremea când era în PDL era numit „infractor de drept comun” de către liderii PSD, a ajuns să fie șeful de cabinet al senatorului PSD Timiș, Matei Suciu.

Procurorii au finalizat ancheta și au clasat cazul.

„Analizând propunerea de netrimitere în judecată formulată de organele de cercetare se constată că aceasta este legală și temeinică.”

Florin Kovacs acționează după modelul Cândea

După modelul lui Dorin Cândea, avocatul Florin Kovacs a depus o plângere la Secția 3 Poliție pentru calomnie sau injurii, de data aceasta pentru o postare a unui reporter Vocea Timișului pe pagina personală de Facebook.

Ultima dată când am verificat, România era o țară încă democratică, unde dreptul la exprimare și la propria părere era liber. Ne vom conforma și de data aceasta și vom colabora cu organele de anchetă în acest caz, pentru a demonstra și a susține dreptul la exprimare.

Dar nu vom lăsa ,,garda jos” niciodată în fața corupției și a traficului de influență pe care unii avocați, ,,jurnaliști” și politicieni îl practică de ani de zile.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare