ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Reţeta Zilei – Tort Kiss

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

 

INGREDIENTE:

Pentru foi

6 gălbenuşuri

150 g zahăr

5 linguri ulei

3 linguri râse de cacao

1 linguriţă praf de copt

170 g faina

Pentru blat

6 albuşuri

1 lingura apă

150g zahăr

4 linguri nucă (sau mac)

3 linguri pline faina

Crema:
1 budinca vanilie

350ml lapte

5 linguri zahăr

150 g margarină (sau unt)

250 ml frişcă lichidă

100 g ciocolată albă (eu nu am mai pus)

1 plic cappucino clasic

250 ml frişcă pentru ornat

100 g ciocolată pentru ornat + 2 linguri de lapte

Mod de preparare:
Foile: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul se adăugă uleiul câte o lingură, iar la sfârşit se încorporează faina amestecată cu cacaua şi praful de copt.Se frământa aluatul care nu trebuie să fie tare dar nici foarte moale (să se poată întinde fără să se rupă).Se împarte în 3 părţi egale din care se întind 3 foi ce se coc pe dosul tăvii aproximativ 10 minute la foc mediu (175-180 grade).se lasă la răcit.

Blatul: Albuşurile se bat bine cu un praf de sare, se adăugă treptat zahărul şi se bat bine până devine o spumă tare şi lucioasă, se adăugă apoi faina nucă (în cazul meu) şi apă.Se pune la copt la foc mediu. După ce s-a copt se scoate la răcit apoi se taie în două.

Crema: Budinca se fierbe cu cei 350 ml lapte iar când s-a îngroşat se trage de pe foc şi se adăugă zahărul şi margarină (opţional ciocolată ruptă bucăţele).Se pune la răcit. Frişcă se bate bine şi se adăugă treptat în budincă rece.Se împarte în jumătate, în una din jumătăţi se pune şi un plic de cappucino şi se amestecă bine.

Asamblare: Foaia de blat peste care se adăugă jumătate din crema de vanilie apoi o foaie de cacao jumătate de cremă de cappucino, altă foaie de cacao, restul de cremă de cappucino ultima foaie de cacao apoi restul de cremă de vanilie şi ultima foaie de blat. Se îmbracă în frişcă şi se ornează cu glazură de ciocolată.

Vă doresc

Spor la treabă şi Poftă Bună!!!!

20131130_151646 20131130_151543 20131130_151414

 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore