Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao 250g faină 1/2 pachet praf de copt 1-2 linguri de lapte

Blatul de cocos: 6 albuşuri 6 linguri zahăr Esenţa de vanilie sau zahăr vanilat 150g nucă de cocos Crema: 6 gălbenuşuri 300ml lapte 200g zahăr 3 linguri faina Esenţa de vanilie 1/2 sticluţa 1 pachet de unt sau margarină

Mod de preparare: Blatul: Ingredientele se amesteca şi se frământă până rezultă un aluat omogen nelipicios pe care îl împărţim în două.Se întinde prima foaie într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.Se adăugă blatul de cocos( adică albuşurile bătute bine cu zahăr la care se încorporează nuca de cocos şi esenţa de vanilie), iar peste se adăugă ultima foaie, se împunge cu furculiţa şi se pune la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute.

Crema: Cât timp blatul este la cuptor se bat bine gălbenuşurile cu zahăr apoi se adăugă faina şi la sfârşit se pune treptat laptele, se omogenizează şi se pune pe foc la foc mediu şi se amestecă până se îngroaşă, se ia de pe foc şi se adăugă esenţa de vanilie.Se lasă la răcit. Untul se freacă bine şi se adăugă crema răcită. După ce şi blatul s-a răcit se adăugă crema iar deasupra se poate orna cu ciocolată rasă, nucă de cocos.

Vă doresc Poftă bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare