Transfer aeroport

INGREDIENTE:

Blat

6 ouă

250 g zahăr

250 g faină

1 linguriţă praf de copt

100 ml ulei

1 lingura apă

2 linguri cacao

Crema

500 ml frişcă

4 linguri zahăr pudră

1 lingura cacao

200 g crema de ciocolată (Nutella, Fineţi etc)

Sirop.

400 ml apă

8 linguri zahăr

1/2 sticluţa esenţa de rom

Pentru ornat

200 g ciocolată

100 ml frişcă

Mod de preparare: Blatul – Albuşurile se bat bine cu un praf de sare până se întăresc apoi se adăugă treptat zahărul, gălbenuşurile unul câte unul. Faină amestecată cu praful de copt şi cacaua se încorporează uşor cu un tel, cernuta printr-o sită.Se pune într-o formă rotundă de tort şi se coace la 180 de grade aproximativ 25 de minute.

Se lasă la răcit pe un grătar.

Crema: Frişcă se bate bine şi se împarte în jumătate. O parte se amesteca cu cacao şi o parte se lasă simplă.

Siropul: Se fierbe apa cu zahărul până se topeşte, se trage de pe foc şi se pune esenţa de rom.

Ciocolată se topeşte pe baie de aburi cu câteva picături de lapte după ce tortul a fost asamblat şi a stat 30 min. la frigider.

Asamblare: Se taie capacul blatului se însiropează foarte bine se întinde crema de ciocolată apoi frişca cu cacao, frişca simplă apoi se pune cealaltă parte de blat care se însiropează bine, se toarnă ciocolată topită, si se pune la frigider până se întăreşte. Se ornează apoi cu frişcă.

Vă doresc

Poftă Bună!!!