Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Reţeta zilei – Baigli cu nuca

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

 

Ingrediente:
3 căni faina (sau cât cuprinde depinde de făină)
1 ou+1 gălbenuş
125 g untură (sau 250 margarină)
150 ml lapte
1 linguriţă rasă de sare
3 linguri zahăr
25 g drojdie

Umplutură:
300 g nucă (sau mai mult dacă preferaţi, după gusturi)
Puţin lapte
3-4 linguri zahăr
Finisaj:
Gălbenuş de ou + zahăr

Mod de preparare: Drojdia cu 1 linguriţă de zahăr se pune la înmuiat se adăugă puţin lapte călduţ şi 1-2 linguriţe de făină şi se lasă la dospit. Faina se amestecă cu untura până devine o compoziţie nisipoasă, ouăle se bat cu sarea la care se adăugă restul de zahăr şi laptele călduţ. Toate acestea se pun peste compozitia de faina si untura şi apoi se adăugă  drojdia crescută, se frământă un aluat omogen care se lasă la crescut 40-50 minute după care se împarte în trei părţi egale. Din fiecare parte se întinde un dreptunghi mai subţire pe care îl umpleţi cu nucă amestecată cu zahărul şi laptele, se rulează şi se pun cele trei sucituri într-o tavă unsă cu uleii se mai lasă 15-20 minute la crescut, se împunge din loc în loc cu furculiţa. Înainte de a pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade se ung suciturile cu gălbenuş de ou şi se presăra zahăr deasupra.Se scot când sunt rumene.

Poftă Bună!!!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore