Reţeta zilei – Baigli cu nuca

- Advertisement -

 

Ingrediente:
3 căni faina (sau cât cuprinde depinde de făină)
1 ou+1 gălbenuş
125 g untură (sau 250 margarină)
150 ml lapte
1 linguriţă rasă de sare
3 linguri zahăr
25 g drojdie

Umplutură:
300 g nucă (sau mai mult dacă preferaţi, după gusturi)
Puţin lapte
3-4 linguri zahăr
Finisaj:
Gălbenuş de ou + zahăr

Mod de preparare: Drojdia cu 1 linguriţă de zahăr se pune la înmuiat se adăugă puţin lapte călduţ şi 1-2 linguriţe de făină şi se lasă la dospit. Faina se amestecă cu untura până devine o compoziţie nisipoasă, ouăle se bat cu sarea la care se adăugă restul de zahăr şi laptele călduţ. Toate acestea se pun peste compozitia de faina si untura şi apoi se adăugă  drojdia crescută, se frământă un aluat omogen care se lasă la crescut 40-50 minute după care se împarte în trei părţi egale. Din fiecare parte se întinde un dreptunghi mai subţire pe care îl umpleţi cu nucă amestecată cu zahărul şi laptele, se rulează şi se pun cele trei sucituri într-o tavă unsă cu uleii se mai lasă 15-20 minute la crescut, se împunge din loc în loc cu furculiţa. Înainte de a pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade se ung suciturile cu gălbenuş de ou şi se presăra zahăr deasupra.Se scot când sunt rumene.

Poftă Bună!!!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Un obsedat sexual la medic

Un tip merge la medic și se plânge: – Când...

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Bancul zilei – De ce teroriștii nu vizează România

Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut...

Filmele săptămânii – din 2 ianuarie în cinematografe

Astérix: Le domaine des dieux Suntem în anul 50 î.Hr.,...

Filmele săptămânii – din 26 decembrie în cinematografe

Alt Love Building Acţiunea filmului este amplasată la munte, în...

Filmele săptămânii – din 28 noiembrie în cinematografe

Horrible Bosses 2 După ce Şefi de coşmar a devenit...

Din aceeași categorie

Categorii Populare