Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberRețeta ZileiReţeta zilei - Prăjitura "Eugenia"

Reţeta zilei – Prăjitura „Eugenia”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

INGREDIENTE:

Foi

500 g faina

3 gălbenuşuri

150 g zahăr

150 g margarină (unt)

1 plic praf de copt

1 zahăr vanilat

4 linguri de lapte

Crema

1 pachet Margarină (unt)

3 linguri cacao

3 linguri gem de prune

3 linguri de lapte

150 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

30 ml esenţa de rom

Glazura:

3 albuşuri se bat bine cu 150 g zahăr

Mod de preparare:

Foile: Într-un castron se pune faina (3/4 din cantitate) şi se amestecă cu praful de copt şi zahărul, se adăugă apoi margarina tăiată cubuleţe, gălbenuşurile zahărul vanilat şi laptele.Se frământă bine şi se adăugă şi restul de făină sau cât mai este necesar pentru a forma un aluat omogen şi fin.Se pune în folie alimentară şi se da la frigider pentru 30 min.

Aluatul se împarte în 3 părţi egale din care se întind trei foi ce se coc pe fundul tăvii dar mare grijă să nu le ardeţi. Două cele mai reuşite le păstraţi pentru a fii umplute iar cea de-a treia o sfărâmaţi şi o adăugaţi în crema.

Crema: Margarina (untul) se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat se adăugă apoi cacaua, gemul de prune laptele şi esenţa de rom se omogenizează bine. Foaia fărâmiţată se adăugă peste cremă şi se amestecă.

Asamblare: Se pune prima foaie, cremă, cea de-a doua foaie şi deasupra glazură. Prăjitură asamblata se pune pentru puţin timp la cuptor pentru a rumenii puţin albuşul sau puteţi bate glazura pe aburi fără a mai fii nevoie să puneţi la cuptor.Se da la frigider pentru câteva ore.

Vă doresc spor la treabă şi Poftă Bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare