Ingrediente

Blat:

7 albuşuri

200 g zahăr

2 linguri pesmet

4 linguri nucă măcinată

1 lingura faina

100 g nucă prăjită şi tocată mărunt

Crema

7 gălbenuşuri

10 linguri de zahăr

7 linguri de lapte

500 ml frişcă

Mai aveţi nevoie de: biscuiţi simpli atât cât să acopere tot blatul şi 1 cană mare de cafea îndulcită.

100 g ciocolată + 50 ml frişcă lichidă pentru glazură

Mod de preparare: Albuşurile se bat bine cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul apoi celelalte ingrediente se încorporează cu ajutorul unui tel. Compoziţia se pune într-o tavă tapetată iar deasupra se presară nucă prăjită.Se coace la foc mediu.Se scoate şi se lasă la răcit.

Crema: Gălbenuşurile se freacă cu zahărul la care se adăugă apoi laptele.Compoziţia se pune pe baie de aburi şi se fierbe până se îngroaşă.Se pune la răcit. Când este rece se adaugă frişca bătută.

Asamblare: Blatul de nucă jumătate de cremă peste care se pun biscuiţii înmuiaţi în cafea şi apoi iarăşi crema. Se pune pentru 20 de minute la frigider. Ciocolată mărunţita la care se adăugă frişcă lichidă se pun într-un castron pe baie de aburi fără a lăsa să fiarbă.Se omogenizează bine şi se întinde peste prăjitura.

Aşa cum spune şi numele este o prăjitură într-adevăr delicioasă:).

Vă doresc

Poftă Bună!!!

 

Spune-ţi opinia civilizat!