Picture-1173

Sâmbătă, 24 noimebrie, în jurul orei 12, Uica Mihai a oferit timişorenilor un adevărat spectacol culinar, gătind o găigană bănăţeană din 1000 de ouă.

Uica împreună cu prietenul său Chef Cezar Munteanu şi alţi bucătari pricepuţi, au gătit o găigană din 1000 de ouă, 50 de kilograme de afumătură, 20kg ceapă, 10kg ardei , 10 kg roşii şi condimente precum piper negru,piper roz, piper verde, tarhon.

„O găigană adevărată se face împreună cu familia, trebuie să participe toată lumea la realizarea ei” a afirmat Uica Mihai.

La invitaţia bucătarilor, vizitatorii au contribuit şi ei la realizarea preparatului, aceştia mestecând în găigană.

Uica ne-a mărturisit că reţeta găiganei o ştie de la străbunicul său , iar un ingredient important este dragostea cu care aceasta este făcută.

După prepararea găiganei, aceasta a fost oferită tuturor vizitatorilor, rezultând aproximativ 800 de porţii.

Scopul realizării acestei  găigane a fost demararea şi omologarea recordului,  fiind găigana preparată din cele mai multe ouă.

Evenimentul a avut loc cu ocazia desfăşurării primei ediţii a Gastro Fest  la Centru Regional de Afaceri Timişoara.