Transfer aeroport

INGREDIENTE:

Aluat

25 g drojdie

1 linguriţă de zahăr

Aprox. 500 g faina (sau cât cuprinde pentru un aluat elastic)

150 ml lapte

150 ml apă

1 lingura ulei de măsline

1 linguriţă sare

2-3 linguri caşcaval ras

Umplutură

Şuncă de pui sau de care va place (200 g)

1 ardei roşu

1 ceapă

100 g caşcaval ras
gălbenuş de ou pentru uns

Mod de preparare:

Se face o maia din drojdie linguriţa de zahăr puţin lapte şi 1 linguriţă de făină se lasă la dospit 10 min. Se pune apoi peste faină, se adăugă restul de lapte amestecat cu apă călduţă cât şi uleiul şi sărea se amestecă bine până devine un aluat omogen şi elastic, care se frământă bine până nu se mai lipeşte de mâini, la nevoie se mai adăugă faină, apoi pe blatul de lucru se pune caşcavalul ras şi se încorporează prin frământare în aluat. Se lasă să se odihnească 10 minute până pregătim umplutură.Se taie şunca cubuleţe iar ceapă şi ardeiul se toacă mărunt, caşcavalul se dă pe răzătoarea mare.Se întinde aluatul sub formă dreptunghiulară cu grosimea de 1 cm, se presară caşcavalul apoi şunca ceapă şi ardeiul. Se rulează şi se taie în bucăţi de 3 cm şi se aşează pe o tavă unsă cu ulei. Se lasă la dospit cam 30 min.La sfârşit se unge cu gălbenuş de ou şi se băgă în cuptor la 190 grade. Sunt gata când devin aurii.

Vă doresc

Poftă Bună!!!