Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberRețeta ZileiReţeta zilei - Prăjitura "indiene"

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

INGREDIENTE

Blat:

3 ouă

3 linguri zahăr

3 linguri faina

Coaja rasă de portocală

Crema:

3 gălbenuşuri

100 g zahăr

esenţa de vanilie

Coaja rasă de portocală

Sirop:

100 g zahăr

150 ml apă

esenţa de portocale (sau coaja rasă de portocală)

Pentru ornat: Frişcă bătută, coaja rasă de portocală

Glazura:

100 g ciocolată

50 ml lapte

Mod de preparare: Se separă ouăle. Albuşurile se bat bine apoi, se adăugă treptat zaharul gălbenuşurile coaja de portocală, iar faina se încorporează uşor cu un tel.Cu ajutorul unui poş, sau a unei linguri se pun în tava, tapetata cu hârtie de copt, sub forma unor fursecuri cu circumferinţa de aproximativ 5 cm (sau mai mari) şi se coc la 180 grade.Se pun la răcit.

Crema: Gălbenuşurile se mixează bine cu zahărul şi se pun apoi pe baie de aburi şi se amestecă până se îngroaşă.Se pune la raci ţăpoi se amestecă cu frişcă bătută şi coaja rasă de portocală.

Siropul: Se fierbe apa cu zahărul iar când se trage de pe foc se adăugă esenţa de portocale.Se lasă la răcit.

Glazura: Se face după ce aţi asamblat prăjiturelele. Ciocolată tăiată bucăţele împreună cu laptele se pun pe baie de aburi până se topeşte, se omogenizează bine şi se toarnă deasupra prăjiturilor.

Asamblare: Se ia un cerculeţ, se însiropează bine, peste care se pune o lingură de cremă, se acoperă cu alt cerculeţ, pe care îl însiropam la fel ca şi baza, apoi se pune un moţ de frişcă, se adăugă glazura de ciocolată, cât să acopere toată suprafaţa prăjiturii.Se decorează cu bucăţi de portocală sau coaja rasă.

Vă doresc

Poftă Bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare