RETETA ZILEI – 28 DECEMBRIE

2
1174

TORT DE FRIŞCĂ ŞI CARAMEL

INGREDIENTE:

BLAT:

4 ouă

150 g zahăr

150 g faină

3 linguri lapte

3 linguri ulei

1 linguriţă praf de copt

Un vârf de sare

CREMA 1:

500 ml frişcă lichidă (hullala)

CREMA 2

1 pahar zahăr (200g)

1 pahar de apă (200ml)

3 linguri faină

1 ou

3 linguri de zahăr

125 g unt

MOD DE PREPARARE:

BLAT: Se mixează albuşurile cu un praf de sare se adăugă treptat zahărul şi apoi pe rând gălbenuşurile, uleiul şi laptele.La final se adăugă faina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor cu un tel.Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă şi se coace la 175 de grade pentru 30 minute.Se lasa blatul la răcit apoi se taie în 3 părţi.

CREMA CARAMEL: Se caramelizează zahărul dar cu atenţie să nu se ardă, se toarnă apa şi se fierbe până se dizolvă.Se lasă la răcit (se pun separat 5-6 linguri) Separat se bate oul cu cele 3 linguri de zahăr la care se adaugă faina.Se amestecă cele 2 compoziţii şi se pune pe foc mic se amestecă până se obţine o cremă de consistenţa unei budinci.Se ia de pe foc şi se adăugă treptat untul se amestecă bine.Se pune la răcit şi se pun deoparte 5-6 linguri.

CREMA!: Frişca se bate bine şi se pune la frigider.

ASAMBLARE: Prima foaie de blat se însiropează bine se pune un strat de frişcă apoi un strat de cremă caramel apoi a doua foaie la care se procedează că la prima şi apoi cea de-a treia foaie care şi ea se însiropează.Se îmbraca tortul într-un strat subţire de frişcă şi se trece la decorarea lui, Cele 5-6 linguri de cremă caramel se amestecă cu puţină frişcă şi se folosesc pentru decorare. Este un tort lejer care nu necesită mult timp de preparare şi este uşor de realiza cu siguranţă veţi impresiona musafirii!!!!

Poftă Bună!!!!

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

2 COMENTARII

  1. Un sincer „La Multi Ani!!” si din partea noastra.Ma bucur ca vi-a placut reteta si va mai asteptam cu impresii si despre celelalte retete.

  2. Revin cu impresii de…dupa! Adica de dupa ce nu a mai ramas nici urma in noapte de Revelion. I-am dat gata pe toti si multumesc acum lui Camelia-Felicia care a postat aceasta reteta de tort. Mai vreau si altele! La multi ani cu drag si sanatate!

Comments are closed.