Transfer aeroport

INGREDIENTE:

4 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri faina

1 linguriţă praf de copt stins cu puţin oţet

1 lingura de apă

CREMA:

Aprox.1kg mere

200 g zahăr

300 ml apă

2 plicuri gelatină

250 ml frişcă

Mod de preparare:

Blatul: Se bat albuşurile bine se adăugă zahărul treptat apoi unul câte unul gălbenuşurile.Se pune uleiul, lingura de apă, apoi praful de copt. Faina se încorporează uşor cu un tel.Se pune compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace la 180 grade.Se lasă la răcit.

Crema: Merele se curăţa se taie cubuleţe şi se pun împreună cu apă si zaharul la fiert pentru câteva minute sau până când se înmoaie.Se lasă la răcit. După ce s-a răcit se pune compotul într-un blender, fructele doar cu puţin suc şi se mixează. Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor. Frişcă se bate bine.

Cu restul de zeamă de la compot se însiropează blatul de tort după ce l-aţi aşezat înapoi în formă de tort (ideal ar fi să aveţi o formă de tort cu margini detaşabile). Piureul de mere amestecat cu gelatină se toarnă peste blat şi se dă la congelator pentru aprox. 15 minute sau verificaţi dacă compozita s-a întărit suficient pentru a întinde stratul de frişcă.Se dă apoi la frigider pentru câteva ore (aprox.3ore).

După acest timp se poate scoate inelul detaşabil şi se ornează cu puţină scorţişoară (opţional).

Sfat: scorţişoară se poate adăuga şi în pireul de mere.

Vă doresc

Poftă Bună!!!