Transfer aeroport
-1.7 C
Timișoara
29-feb.- 2020
Transfer aeroport

Reţeta zilei – Tort de mere

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

INGREDIENTE:

4 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri faina

1 linguriţă praf de copt stins cu puţin oţet

1 lingura de apă

CREMA:

Aprox.1kg mere

200 g zahăr

300 ml apă

2 plicuri gelatină

250 ml frişcă

Mod de preparare:

Blatul: Se bat albuşurile bine se adăugă zahărul treptat apoi unul câte unul gălbenuşurile.Se pune uleiul, lingura de apă, apoi praful de copt. Faina se încorporează uşor cu un tel.Se pune compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace la 180 grade.Se lasă la răcit.

Crema: Merele se curăţa se taie cubuleţe şi se pun împreună cu apă si zaharul la fiert pentru câteva minute sau până când se înmoaie.Se lasă la răcit. După ce s-a răcit se pune compotul într-un blender, fructele doar cu puţin suc şi se mixează. Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor. Frişcă se bate bine.

Cu restul de zeamă de la compot se însiropează blatul de tort după ce l-aţi aşezat înapoi în formă de tort (ideal ar fi să aveţi o formă de tort cu margini detaşabile). Piureul de mere amestecat cu gelatină se toarnă peste blat şi se dă la congelator pentru aprox. 15 minute sau verificaţi dacă compozita s-a întărit suficient pentru a întinde stratul de frişcă.Se dă apoi la frigider pentru câteva ore (aprox.3ore).

După acest timp se poate scoate inelul detaşabil şi se ornează cu puţină scorţişoară (opţional).

Sfat: scorţişoară se poate adăuga şi în pireul de mere.

Vă doresc

Poftă Bună!!!

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Poduri de pe Bega – Punţi peste istorie

Cu aproape 200 de ani în urma odată cu începerea modernizării malurilor râului Bega (fiind primul canal navigabil din...