e

Ingrediente:
un ciolan de porc cu soric,
2 lg miere de albine,
300 ml vin alb,
cimbru,piper,boia dulce,
3-4 cepe rosii,
sare,
2 lg ulei,
150 ml apa,
1/2 lgt amidon,

Mod de preparare:
Se face un amestec de condimente si sare si se freaca foarte bine ciolanul cu el.Se aseaza intr-o forma de graten unsa cu putin ulei .Se adauga amestecul de vin, apa, miere de albine si cepele rosii taiate bucati mari.Se acopera forma cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit cam 40-50 min Din cand in cand se incearca cu o furculita daca este patruns si se mai completeaza cu putina apa daca este nevoie.Cu 10-15 min inainte se da folia deoparte sa se rumeneasca.Se Scoate ciolanul si ceapa si se pastreaza la cald. Se scurge tot sosul intr-o craticioara razuind cu paleta pana desprindem si eventualele bucatele de carne ramase Se degreseaza apoi se adauga amidonul dizolvat in putin vin rece .Se amesteca bine si se fierbe 5 min pana capata un pic de consistenta .Se mai condimenteaza cu sare si putin piper daca mai este nevoie .Se strecoara printr-o sita astfel obtinand un sos fin ce il servim alaturi de ciolanul taiat felii si ceapa caramelizata.

P0fta Buna! Sursa de inspiratie BucatareseleVesele.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.