Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reţeta zilei – Prăjitura „Petre Roman”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

INGREDIENTE:

Pentru 1 foaie

3 ouă

3 linguri apă rece

6 linguri de zahăr

5 linguri faina

3 linguri apă rece

1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau oţet

Se triplează cantităţile (se fac 3 foi)

CREMA

300 ml lapte

3 linguri faina

200 g zahăr

3 gălbenuşuri

250 g margarină (unt)

Glazura:

3 albuşuri

150 g zahăr

Ciocolată rasă

Pentru caramel:

300-400 g zahăr

Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul adăugat treptat api se adăugă cele 3 linguri de apă rece şi se bat in continuare. Separat gălbenuşurile se amestecă cu bicarbonatul stins la care se adăugă cele 3 linguri de nucă măcinată şi cele 5 linguri de făină se omogenizează, pentru a fi mai fluid a compoziţia se pun 2 linguri de albuş spumă apoi încet cu ajutorul unui tel se încorporează tot albuşul.Se tapetează o tavă şi se dă la cuptor la 160 grade.Se mai coc încă două foi după acelaşi procedeu.

Crema: Gălbenuşurile se freacă cu zahăr apoi se adăugă încet laptele iar la urma făină pe care o incorporam cu ajutorul unui ţel. Toată compoziţia se pune pe baie de aburi şi se amestecă până capăta consistenta unei budinci dacă este prea groasă mai adăugaţi puţin lapte.Se pune la răcit. După ce s-a răcit se amestecă cu untul sau margarina frecată spumă.Se mixează bine până devine o cremă fină şi omogena (fără cocoloaşe).

Pentru caramel se topeşte zahărul, cu mare atenţie să nu se ardă şi se întinde în strat subţire pe două dintre foi. Puteţi lăsa 2-3 linguri pe care le puneţi pe o bucată de hârtie de copt şi lăsaţi la răcit, când este rece se zdrobeşte bine şi vom folosii la ornat.

Albuşurile se bat bine cu zahărul şi se pune pe baie de aburi.Se lasă la răcit

Asamblare; Se pune prima foaie cu zahărul caramel, un strat de cremă, a doua foaie, cremă şi ultima foaie, cea fără zahărul caramel, crema albuşurile bătute spumă zahărul caramel zdrobit şi ciocolată rasă.Se pune la frigider pentru câteva ore.

Vă doresc Poftă Bună!!!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare